Régi típusú villanykapcsoló cseréje hogyan?
Panellakásban eléggé melegszik/sistereg az egyik villanykapcsoló.
Kicserélném, de az a gond, hogy ez nem a ma kapható mély/rugós kapcsolókhoz hasonló hanem teljesen lapos, nincs a falban semelyik része sem csak bele van csavarozva és úgy csatlakoznak a kábelek.
Vésni neki helyet nem szeretnék, mert mi csak bérlők vagyunk + nem is nagyon tudjuk nem e fut ott kábel.
Lehet még valahol ilyen kapcsolókat venni ? Praktikerben nem találtam.
Pontosabban: Falon kívüli kapcsoló.
Sajnos nem a kábel valószínűbb, hogy a kapcsoló kezd elégni.
Nem falon kívüli kapcsoló ez jóval vastagabb mint ami most van.
Ha nincs neki a falban üreg képezve, akkor NEM süllyesztett, hanem falon kívüli kapcsoló. Ha van üreg, amibe bele tud süllyedni, akkor süllyesztett.
Ezt nem nehéz belátni.
A falon kívüliekből is van több féle, van vékonyabb, vastagabb, vízmentes (kültérbe), stb...
Válassz olyat ami tetszik!
Ahogy előttem is írják ha nincs hely a falban a doboznak akkor falon kívüli kapcsoló kell. Az nem számít, hogy nem pont ugyan úgy néz ki mint ami most van ott. Van ami laposabb, van ami jobban kiáll. Nincs jelentősége.
Viszont ha nagyon nem értesz hozzá akkor inkább hívj szakembert aki megcsinálja, de ha mindenképp te akarod akkor legalább áramtalaníts előtte.
Szedd le, és vidd el egy villanyszerelési szaküzletbe, aztán kérj egy olyat, amit ennek a helyére fel lehet szerelni. Ilyen helyen érteni szoktak hozzá annyira, hogy tudnak tanácsot adni.
Gondolom, ilyesmit nem kell írni, hogy előtte kapcsold le az automatát, és ha előfordulhat bárki otthon, ameddig le lesz szedve a régi, akkor tekerj a drótokra egy kis szigszalagot.
De azért én mégiscsak megpróbálnám meghúzni azt a csavart a drótokon, mielőtt vennék egy új kapcsolót. Vagy ha nagyon kormos, akkor levágni egy centit és újrakötni.
Tudom, cseréltem már kapcsolót/konnektort.
A praktikerben kérdeztem egy hozzáértőt azt mondta ilyet már nem gyártanak, csak a vastagabb kivitelű külső kapcsolókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!