Ugyanis ennél a kapcsolónál nem tudom hova kell a földelést bekötni.
2013. aug. 16. 22:03
1/9 Gugu Gabor válasza:
ezt kérhetném még egyszer nagyobban?
2013. aug. 16. 22:59
2/9 Shai-Hulud válasza:
VillanyKAPCSOLÓNÁL sehova. A konnektort kell földelni, a kapcsolót nem. Azzal zárlatot csinálsz.
A kapcsolót az izzóval (csillárkapcsolónál az izzókkal) SORBA kell kötni.
Inkább kérj meg valakit, aki ért hozzá, mielőtt agyonvág a villany, vagy leég a ház.
2013. aug. 16. 23:38
3/9 anonim válasza:
sehova
2013. aug. 17. 08:02
4/9 anonim válasza:
Milyen céllal szeretnéd Te a földelést rákötni a kacsolóra? Hozzá se nyúlj inkább ha azt se tudod melyik vezeték mit csinál az árammal! A linkelt képed pedig olyan pici, hogy nem lehet kivenni, hogy milyen típusú, de inkább el sem mondanám.
2013. aug. 17. 10:00
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor miért van a villanykapcsolónál földelő kábel ? Nem vagyok egy villanyszerelő zseni : ) de ez nekem is fura .Már kötöttem be kapcsolót és még itt vagyok :)
Kösz az eddigi válaszokat!
2013. aug. 17. 11:30
6/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem ismeri itt senki, hogy futnak nálad a vezetékek. Például nálam a kerti lámpához úgy fut, hogy a kapcsolónál ott a fázis, a nulla és a védővezető is. A kapcsoló megszakítja a fázist és a nullát is, és van benne egy plusz bekötési pont, ahol össze lehet kötni a két védővezetőt.
De honnan tudja bárki is, hogy ez hogy van megoldva nálad? Láttam én már zöld-sárga, és piros vezetéken is fázist...
2013. aug. 17. 20:55
7/9 anonim válasza:
Ahogy elnézem, bár túl kicsi a kép, hogy ebben sehová. Vannak kapcsolók, amikben vannak csak kötés céljára csavarok, de ez nem olyan. A védőföldelést megszakítani SZIGORÚAN TILOS!!! Ha a 65-ös dobozban már ott van a zöld-sárga vezeték, akkor a kapcsoló mögött kell megkötni, vagy veszel olyan kapcsolót, aminek van csak kötésre (tehát nincs hozzá rendelve a kapcsolón belül érintkező) való csavarja. De úgy látom nem értesz hozzá, inkább bízz meg egy szakembert, mert egy vezeték elkötésével nagy kárt tudsz tenni, és ha elkötöd a védőföldelést akár csak egy hellyel is, megölhetsz valakit. Ne spórolj! Vil. szer.
2013. aug. 18. 12:31
8/9 anonim válasza:
Én vagyok az előző. Van, hogy az amatőrök a zöld-sárga vezetéket használják a kapcsolt fázisnak. Lehet, hogy valójában nálad az nem védővezetőként szolgál, hanem a fázis továbbítására a lámpa, vagy armatúra felé. Vigyázz, mert becsapós lehet!
2013. aug. 18. 12:35
9/9 anonim válasza:
"Már kötöttem be kapcsolót, és itt vagyok". Ez olyan, minthogy a szomszédom futott már át kocsi előtt, amíg egyszer ott nem maradt az úton letakarva... Az, hogy kötöttél már be kapcsolót, az nem azt jelenti, hogy be is tudod kötni helyesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!