Mi a különbség a Legrand és a legolcsóbb villanykapcsoló között? Azt mondta a villanyszerelő vagy Legrandot, Prodaxot vagy Kopp típust vegyünk. De nem értem mi a különbség két villanykapcsoló között.
Édesapám villanyszerelő. Nálunk az összes kapcsoló és dugalj Legrandra és Prodaxra van lecserélve. Csak azért kétféle, mert néhány szobába a fal színéhez illőt választott, és adott színből az egyiknél volt, a másiknál nem, és fordítva. Egyébként tényleg minőségi különbség van köztük, amit már felettem is írtak, az olcsó vacakok könnyen sérülnek, érintkezési hibásak lehetnek, megolvadnak, megégnek. Azt tudom mondani, a két általam említett márka tökéletes. Ezekből az egyszínű sima fehér mindig olcsóbb a többi desingnosnál, ha mindegy, milyen színű, akkor szerintem ezeket válaszd. Más. Az a villanyszerelő, aki ezeket ajánlotta, lehet, hogy valamelyik üzletnél/cégnél törzsvásárló/megrendelő (apukám is ilyen) és 15-20%-kal olcsóbban tudja beszerezni őket nagyobb tételben. Kérdezz rá, mert ha így van, akkor talán nektek is segíthet ebben. Ugye itt a legfontosabb, hogy egyszer kell kifizetni egy nagyobb összeget a minőségért... De, ha vacakot sikerül valami silányabb fajtából, akkor azt lehet, hogy idő előtt cserélni kell. Én személy szerint inkább kifizetek ilyesmire egy kicsivel többet egyszer, mint aztán sok-sok csere után egy rosszabb vételkor hosszabb távon ugyanott tartok anyagilag.
21/L
Én villanyszerelő vagyok.
Az olcsó is kapcsol, csak nem mindegy hogy egy-két év múlna tönkremegy, beég, balesetet okoz, esetleg tüzet. A minőségi eszközökkel megelőzhetőek ezek az esetek, illetve nagyon nagyon minimálisra csökkenthetőek. Az üzembiztonság és az élettartam is fontos tényező ilyen esetben.
Az olcsó típusok hátrányos tulajdonságai:
-rosszul szerelhető
-silány minőség (kevésbé tetszetős külső)
-rövid élettartam
-rossz üzembiztonság (nem kapcsol, nem szakít meg)
-mechanikai igénybevéttellel szemben kevésbé ellenálló (elpattan, törik)
-rosszul, vagy nem tisztítható, esetleg elszíneződik
-fellazuló rögzítés (meglazul, lóg, kiesik)
-fellazuló elektromos kötés )nem érintkezik, forrósodik, szikrázik)
Nem biztos hogy mindezeket produkálja egy olcsó változat, de számomra elsődleges szempont a biztonság. Ön hogy van ezzel?
A Magyarországon forgalomba kerülő termékek általában megfelelnek az érvényes szabványoknak, előírásoknak,ezért nem túl etikus a fogyasztók veszélyérzetének marketing célokra való felhasználása.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne a termékek között jelentős minőségi különbség.
A vezető gyártók (Siemens, Gira, stb.)igen erős mechanikai felépítésű szerelvényeket gyártanak. Fontos a kapcsolók billenési tulajdonsága, (hang, erő, határozott pozíció) és a rögzítés stabilitása. (néhány hónap múlva ne hulljanak ki a falból)
A korszerű termékek többsége rugós kapcsokkal rendelkezik, így nem kell időnként ellenőrizni a kötések biztonságát.
A villanykapcsolókat dizájn elemekként is kezelhetjük. Ekkor érdemes anyagában (műanyag, fa, üveg, fém) formájában a környezethez illeszteni. Igény esetén bízzunk meg lakberendezőt a kiválasztással.
Egyébként válasszuk ki magunk és vásároljuk meg a készülékeket. A szaküzletek szívesen segítenek.
Gondoljunk arra, hogy megvetetnénk-e a festővel a tapétát, a burkolóval a csempét, a vízszerelővel a vízcsapokat.
A www.villanykapcsolo.info segítséget ad a választásban.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!