Sajnos kilukadt a kályhacső és tűzrakáskor elönti a házat a kiáramló füst, mit tegyek?
Arra lettem figyelmes, hogy tűzrakáskor erős füst keletkezik a kályhában, amit nem tudtam mire vélni, ugyanis tavaly még normálisan lehetett benne tüzelni. Aztán rájöttem, hogy a koromkiszedő nyílást korábban
leragasztottam alufóliával, hogy ne áramoljon ott vissza a koromszagú levegő. Ezt eltávolítottam és így már rendesen meggyullad a papír és a fa is. Ezt követően viszont arra lettem figyelmes hogy a kályhacsőből is jön kifelé a füst. Megszondáztam egy darab dróttal, ami legnagyobb meglepetésemre behatolt a csőbe, tehát az évek során elkorrodálódott és kilukadt (kb 10 éve tüzelek benne). Ráadásul pont a 90 fokban görbített és redőzött, két egyenes kályhacsődarabot összekapcsoló rész van kilukadva. Egyenlőre alufóliával próbáltam körbetekerni, majd még vékony vasdróttal is szorosan körbetekertem. Valami jó megoldást tudnátok javasolni? Pl hőálló szigetelőszalag, vagy esetleg vakodtúrásból és vízüvegből, esetleg más anyagból valamilyen tapasztóanyag előállítása. Kencés kitt van még itthon a hűtőben, de az nem hiszem, hogy tűzálló lenne. Lemezkandallóról van szó, amihez egy kicsivel vastagabb fekete cső van, mint egy hagyományos kályhához.
Ne kókányold! Még füstmérgezést kapsz!
Szánj rá egy újra pár ezrest. Szabvány könyököt lehet kapni...120,132,vagy 150mm-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!