A kályhacsőbetét samott vagy mi?
A kályhacsövet (vagy falcsőbetétet) nem tudom a falba tenni, mert átmérője 118mm, a falban 110mm-es szűkebb betét van!
A falban lévő betét el is van repedve,de nem tudom beletenni a füstcsövet.Ez samottból van? Ki lehet venni és lehet ilyet valahol kapni,mert akkor tennék bele nagyobbat,amibe belemegy a 118-as füstcsövem.
Nem szoktak samottozni, egyszerű meszes habarcs.
Betétcsöveket tüzeléstechnikai boltban, helyi kis "vasedényben", tudsz venni. A mostanit kiveszed, ha kell, védővel kiigazítod a lyukat, és már mehet is be az új. Illik rendesen visszavakolni.. ;)
Nekem samot csővel bélelt kéményem van és samotos bekötőelem van benne. Létezik ilyen , de szerintem ezt utólag nem lehet betenni.
A te esetedbe az a gond, hogy még ha be is tudnád kötni a 118-as csövet valahogy , gondolom a kéményed átmérője is 110-es vagy kisebb. 8mm a gyakorlatban nem számít, de sokkal kisebb átmérőjű kéménybe nem szabályos ha bekötsz egy nagy teljesítményű és ezzel együtt nagyobb füstcső átmérővel rendelkező tüzelő berendezést. Egyébként a hatásfokát is rontaná...
Visszatérve... próbálj egy szűkítőt betenni a fal és a füstcső közé. Lehet kapni is ilyet de készíteni is lehetne. 8mm nem nagy különbség...
Mekkora külömbséget nem szabad már szűkíteni egyébként?
Ez a szűkítő is jó ötlet.
A fenti méretek alapján a kályhád 120-as cső, azt 100 asra szerintem leszűkítheted, de kisebbre nem célszerű.
Nekem a vízteres kandallóm 200 as kéménybe megy, de van egy pillangó szelep beépítve szabályzónak. Valamelyest az is szűkít és arra használom, hogy visszafojtsam az égést ha elmegy a villany vagy túlzottan ég a fa... szóval nálad is ezt fogja eredményezni ez a kis szűkítő, de gondot nem fog okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!