Lejtés nélküli zuhanycsempe. Meg lehetne oldani valahogy?
Tudom, hülyén hangzik a cím, de nem tudtam jobban összefoglalni :)
Albérletben élünk, a fürdőszobában a zuhanyzó elég hülyén lett megoldva. A tálca körül van csempézve, de ez a "keret" nem lejt a tálca felé, így ha fejre is állunk, akkor is tocsog az egész helység a vízben mire végzünk, hiszen simán kivezeti.
Más tulajdonát nem szeretnénk nagyon megpiszkálni, de erre ki kell találni valamit, mert ez így nem állapot.
Szerintetek hogyan lehetne házilag megoldani a problémát?
Másik: A mosogató szintén veszett kicsi, a csap magasan van. Hiába vettünk toldalékot hozzá, mosogatás közben ömlik ki a víz, szerintem a szekrény oldala már teljesen szétázott.
Erre valami ötlete lenne valakinek?
Kell egy zuhanyfüggöny, és mikor behúzzátok, akkor bent legyen az alja, a zuhanytálca felé. Minden, ami arra csapódik és lefolyik róla, a zuhanytálcában marad.
Az mit jelent, hogy magasan van a csap? Nagy az íve, ezért túl fenn van a vége? Vagy felülről jön?
Esetleg nem lehet megoldani egy másik csap vásárlásával? 1-2000 forintos tétel, de szerintem jobban megéri, minthogy a kauciót vesszétek el, mert szétáztattok mindent. Egy csapot kicserélni nem olyan bonyolult. A szekrény oldalára pedig ajánlanék valami öntapadós fóliaszerűséget.
Köszönöm a választ :) Nyilván zuhanyfüggönyünk van, de sehogy nem fedi le teljesen a peremet, mivelhogy igencsak széles, azt sem lehet megoldani, hogy a tálca felé lejtsen. Próbáltam már lesúlyozni is, kifolyik valahogy mindig mellette.
A csaptelep a falba van szerelve, nem a pultba. Ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor beköltöztünk, kb. 50 cm magasról zubogott a víz a tálca pereme fölött, mindenről össze-vissza fröcskölt.
Vettünk hozzá hajlítható toldást, szóval most viszonylag normális, de olyan kicsi a mosogató, hogy így sem lehet értelmesen használni. Csapot cserélni nem lenne értelme, ilyen hosszú nincsen :D
A fólia viszont nem rossz ötlet, lehet kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!