Miket barkacsolsz/ keszitesz magad az otthonotokba/n?
Ln kb 14 évesen készítettem egyedül egy olyan íróasztalt, amin van számítógépnek is és tvnek is hely, 5 éve megvan, nyáron galériát fogok csinálni.
19/f
Bútorlapokból kb mindent. Levágattam méretre, aztán összecsavaroztam. :) Beépített szekrényt, aszalt, ágykeretet, mind egyforma színű világos juharból.
Asztal tetejét meg fényes vastag munkalapból.
Aktív mélyládát 30cm-s sugárzóval, beépített erősítővel.
A Laptophoz egy hordozható usb-s sztereo erősítőt, 50wattos autóhangszórókkal, mert olyat nem lehet kapni.
Varrtam pár színes függönyt is.
Dohányzó asztalt ami egy akvárium, rajta egy asztallap, benne pedig színes halak úszkálnak.
Festettem 2 falra festményt.
Mondjuk én kreatív vagyok. Így ha rám jön az 5 perc és valamit kitalálok, nem tudnak leállítani :)
A férjemmel egy 7 m3 rakterű beépített szekrényt építettünk. Életem legnagyobb munkája volt, de megérte. Csináltam már sok mindent, nő létemre szívesen barkácsolok. Általában férjemmel együtt készítjük a dolgokat, mert én nem bírom el a nehéz faanyagot. Készítettünk már bababútort is, két szekrénykét, egy műhelyasztalt, ami kis átalakítás után végül ebédlőasztal lett, és miután jó magas, bárszékeket vettünk hozzá, így most olyan a konyhánk mint egy kellemes, hangulatos kocsmapult...legalábbis a barátaink szerint :)
Csináltam már fából mindenféle tárolókat, fedeles ládikát, és egy cipősszekrénynek is nekiugrottam volna, de előtte a vásárlás közben megindult a szülésem, így még mindig nincs. Készítettem már kerítést kiskert köré, fabábukat kivágtam hozzá, lelakkoztam, feltettem az előzőleg összehegesztett tartóelemre, de építettünk férjemmel és apósommal hármasban egy előtetőt a kertjükbe a ház bejárata mellé, aminek az oszlopait én betonoztam be, az anyag megmunkálásnál is sokat segítettem, és a cserepezést egyedül megcsináltam. :)
Csatlakozom a "Bútorlapból szinte mindent"-hez.
Nappali bútor, konyhabútor, gardrób.
Mondjuk egy bútorasztalos apa mellett felnőve nem csoda.
Gé
wow, ez tok jo!!! :D ti nagyon ugyesek vagytok am!
Gratulalok minden "kreativkodonak" ! :)
Es ez csak ugy ratok jon, leultok megtervezitek/ kiszamoljatok aztan csinaljatok vagy szoktatok azert segitseget kerni/ netes oldalon nezelodni elotte?
Csak mert nekem is annyi minden van a fejemben es akkora oromot lelem benne ha valamit butykolhetek (no letemre :) ) de ugy igazabal sosem tudok nekikezdeni, mert nincsenek szerszamaink (egy kicsi alberletben lakunk) meg mivel nincs kertunk igy nagyon hely sincs ahol csinalhatnam :( szoval maradnak masok elmenyei.
De jo latni, hogy sok a kretaiv butyi! :)
Koszi, ha vannak meg tapasztalaltok varom!!!
Udv :)
"Es ez csak ugy ratok jon, leultok megtervezitek?"
Kb. Így. Minap pl. a konyhaszekrény végét untam meg.
"Belóg" a nappaliba, és egy króm oszlop zárja le, borosüveg tartóval, meg miegymás.
No ezt számolom fel.
A földtő egész az áthidalóig lesz egy szekrény lezárás képp.
"Kiszamoljatok aztan csinaljatok vagy szoktatok azert segitseget kerni?"
Kiszámoljuk, és csináljuk. Csak elkezdeni nehéz. Meg túl kell esni az első pár bakin, és tanulni belőle.
Még most is van, amit kicsivel később már máshogy/másból/mással csinálnék.
"...de ugy igazabal sosem tudok nekikezdeni, mert nincsenek szerszamaink (egy kicsi alberletben lakunk) meg mivel nincs kertunk igy nagyon hely sincs ahol csinalhatnam..."
A szerszámok igazi gond. A hely nem annyira. Egy szobás 30 nm-es lakásban kezdtem neki a csináld magad mozgalomnak: galéria, konyhabútor, előszoba bútor.
Sokat spóroltam már akkor is.
A nappali bútorom pl. úgy készült, hogy kedvesem kinézett egy szettet a Kik@-ban. 628.000,- ft volt az ára!!! Persze volt benne házimozi, meg edzett üveg polcok. De akkor is!
Elmentem, lemásoltam, lefotóztam, korrigáltam saját ízlésre, és kijött (persze házimozi nélkül, nem üveg polcokkal) 60.000,-ből.
Ha kicsi albérletben laksz, és szerszámaitok sincsennek,vegyél egy varrógépet, nem kell drága, tökéletesen megfelel az olcsóbb is, és kezdj el varrni.
Én sok mindent magam varrtam a lakásunkba: függönyök, falvédő, rengeteg párna: TVzéshez, konyhaszékre, földre, zsebes tároló. A lányaimnak sok kisblúzt, szoknyát, ruhát varrtam, kabátot is amikor kicsik voltak. Zsebes tárolót szekrénybe.
Van gravírozónk (2500 Ft volt kreatív hobbi boltban 4 éve), az üvegpoharakra remek mintákat tudsz vele gravírozni, mindenkinek egyedi pohara lehet, de ajándéknak is kitűnő.
Ha van egy kis ablak közeli szabad helyed, lehet saját fűszer "kerted", sok fűszernövénynek elég egy kis cserép.
Jaj de rendok vagytok! :D
Koszonom a kedves es hasznos tanacsokat!
Hat most igy ugy fel is buzditottatok, hogy egek a tettvagytol! :)
Mondtam paromnak, hogy szeretnek csinalni valamit, aztan tok edesen mondja nekem, hogy majd elmegyunk valami kisgep kolcsonzobe, nehogy ezen muljon a boldogsagom.
De szerintem akkor valami "egyszerubbel" kezdem, hogy azert a sikerelmeny is meglegyen ;)
Megegyszer kosziiiiii!
Es tovabbi jo barkacsolast nektek!
Udv
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!