Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mosógépet lehet falra feltenni?

Mosógépet lehet falra feltenni?

Figyelt kérdés
Panelházban lakok, és arra gondoltam, hogy a mosógépet egy konzolszerűséggel a főtartó falra "akasztom" fel. Tudom, hogy elsőre ez nagyon hülyén hangzik, de nagyon praktikus lenne. Gyári megoldást "természetesen" ilyesmire nem találtam, de biztosan kivitelezhető valahogy, csak nem tudom mekkora súllyal, illetve kialakítással számoljak. Lehetőleg láb nélküli megoldás kellene, és kb 40 centit kellene emelni, hogy a vízcsövek fölött legyen egyúttal.

2014. aug. 21. 22:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
40cm, mi lenne ha vasbol hegesztetnel vmit ala?
2014. aug. 23. 08:07
 12/16 A kérdező kommentje:
Abból lenne, de lábat nem szeretnék alatta. amit kerülgetni kellene. háromszög alakú falikonzollal valószínűleg felfogatható, és azzal oldalra még véletlenül se tudna leesni.
2014. aug. 25. 18:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem kivitelezhetetlen a dolog de,alátámasztás nélküli konzolra biztosan nem tenném.A rezonancia sajnos nagyon alattomos dolog.Egy idő után borítékolhatóan kilazul a rögzítés,onnantól pedig hamar le fog esni.Kizárólag menesszárral tenném föl falátmenően,persze ez panelba nemigazán kivitelezhető,bár megkérdezhető a szomszéd mit szól hozzá.
2014. aug. 27. 10:06
 14/16 A kérdező kommentje:
A szomszéd nem lenne gond, saját szoba van a túloldalon. inkább az általad is említett rezonancia miatt lesz járhatatlan a sima konzolos dolog. "Asztallábas" megoldással simán működhet a magasítás, a hűtő és a sütő is azon van, ezerszer kényelmesebb így a magasságuk, nomeg csótik sem tudnak alatta tanyát verni, mert teljesen kitakarítható.
2014. aug. 27. 21:31
 15/16 anonim ***** válasza:
Háromszög alakú tartó az járható út, de rendesen kell rögzíteni... Sima tiplit úgy húzná ki, hogy öröm lenne nézni, acéldűbel megtartaná, de a rezonancia azt is kirángatná egy idő után, így az egyetlen járható út, az amit írtak, átfúrod a falat, és egy menetes szárral szépen felfogatod... és persze a menetes szár elég a háromszög felső végéhez, alulra elég egy tipli csavarral, mert ott csak az oldalra történő mozgást kell kiküszöbölni arra meg tökéletesen megfelel...
2014. aug. 28. 09:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Ez simán kivitelezhető, a 16 centis főtartó elbírja, csak a falat egy kicsit mélyíteni kell az átmenő rögzítőfejénél, hogy sík mögött legyen szépen. A hangok szerintem ugyanúgy terjednének a padlón állva, mintha a falon lenne függesztve, hisz tömör panel az egész, de lehet, hogy teszek az elejére egy kis felhajtható lábat, ami a rezonanciát hivatott átvinni, de alapvetően nem teherhordó rész, inkább csak túlbiztonságis elem.
2014. aug. 30. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!