Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mosógépet lehet falra feltenni?

Mosógépet lehet falra feltenni?

Figyelt kérdés
Panelházban lakok, és arra gondoltam, hogy a mosógépet egy konzolszerűséggel a főtartó falra "akasztom" fel. Tudom, hogy elsőre ez nagyon hülyén hangzik, de nagyon praktikus lenne. Gyári megoldást "természetesen" ilyesmire nem találtam, de biztosan kivitelezhető valahogy, csak nem tudom mekkora súllyal, illetve kialakítással számoljak. Lehetőleg láb nélküli megoldás kellene, és kb 40 centit kellene emelni, hogy a vízcsövek fölött legyen egyúttal.

2014. aug. 21. 22:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tudod olyan erősen rögzíteni, hogy ne essen le, hisz centrifugáláskor rázkódik a gép.
2014. aug. 21. 23:03
 2/16 anonim ***** válasza:

Gondolom az ötletet innen vetted:

[link]

2014. aug. 21. 23:30
 3/16 anonim ***** válasza:
20%
Sőt, már vannak lapos mosógépek is, meg hajlíthatók is, melyeket könnyedén felakaszthatsz a falra. Írd be a gúgliba, hogy agymosógép és sok ötletet találsz.
2014. aug. 22. 05:28
 4/16 anonim ***** válasza:

Nekem a szárítógépem van a galérián, azzal nincs gond.

Épített galéria, L vas kereszt és faltartókkal, falhoz rögzített, nem oszlopos.

A mosógépen én csak akkor emelném meg ha nagyon új, önmagát hozza egyensúlyba, teljesen kizárható az elvándorlása és építenék neki pultot rendes téglából alá rendes áthidalókkal. De inkább mást építs a mosógép fölé szerintem is.

2014. aug. 22. 08:24
 5/16 anonim ***** válasza:
A képen lévő megoldást nem tartom jónak, konzolosan én nem tenném, ellenben egy galériaszerű szintet acélból lehetne alá építeni, aminek van egy első megfogója is a biztonság kedvéért.
2014. aug. 22. 08:26
 6/16 anonim ***** válasza:

Én pedig - így utólag belegondolva - vennék két klíma kültéri konzolt, és arra tenném fel, persze a gumibakokat is alatta hagynám csillapításnak. Na jó az én 10 éves mosógépem már nem az az ugrálós Energomat a lakótelepről, pedig nem volt drága...

:)

Ennek papíron 100 kg a terhelhetősége (persze létezik nagyobb is) [link]

A mosógép üresen kb 65-70 kg, +5 kg ruha, és 20-30 liter víz, az kb. 100 +/-5 kg.

Szerintem.

2014. aug. 22. 08:43
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

Konzolra én sem tenném. Azért ez nem olyan, mint pl. egy bojler, aminek ugyan nagy súlya van, de nem mozog.

A mosógép rázkódása egy idő után nagy eséllyel kirázná a rögzítést a falból. Bármennyire is kiegyensúlyozós-óvatos mosógépről van szó. Ha már meg kell emelni, én is a galériaszerű, tehát lábakon álló kivitelre szavazok.

2014. aug. 22. 11:06
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az ötlet már régóta megvolt, de tényleg erről a képről ugrott be, hogy megoldható. Máshol láttam már különféle fából eszkábált magasítványt, alatta kihúzható fiókkal, de az a kis begőzölős, összefolyó nélküli panelfürdőben nem okés. A mosógép teljesen új lesz.

2014. aug. 22. 11:14
 9/16 anonim ***** válasza:
22%
Hogy emeled fel? Azért van egy kis súlya..
2014. aug. 22. 12:01
 10/16 A kérdező kommentje:
Az nem probléma, kb 40 centit kell emelni, és krokodilemelővel megoldható simán. Csak egy bútorlap és pár tégla kell az alátámasztásokhoz, plusz egy segítő.
2014. aug. 22. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!