3szor 10 Amper van a házban amit vettem! Kevés pénzem maradt miután kifizettem amiket kellett. Ez a 3szor 10 elbír egy mosógépet vagy egy villanytűzhelyt?
Egy öreg nénitől vettük...
3 fázisú összesen 30 amperrel azaz egyenként 10 amper
Az én lakásomban is hasonló a helyzet, 1966-ban épült. A 3x10 A valószínűleg azt jelenti, hogy 3 kör vagy ág a villanyvezeték (3 biztosíték, talán még olvadó?), mindegyik ág 10 A-t bír el. Vagyis 10 A-es lehet a mérő is. Ebben az esetben a mosógépet elbírja, ha mellette nem porszívóznak és mikró is tilos! Villanytűzhelynek kevés. Jobb lenne egy 16-os mérőóra legalább. Meg kellene tudni, melyik konnektor melyik körhöz (biztosítékhoz) tartozik, sajnos ez leginkább próbálgatással sikerül (mikor vágja ki a biztosítékot). Ha már ismerjük a konnektorok hovátartozását, akkor már tudunk arra ügyelni, hogy a porszívót olyan konnektorba dugjuk, ami nem egy körön van a mosógéppel, mert akkor lehet porszívózni is mosás közben.
Mikrózni is lehet a fenti módszerrel, ha a mérő 10 A-nél nagyobbat enged.
Véleményem szerint az elektromos tűzhely minden formában felejtős.
-Nekünk kombinált van,oda kell a 16A,az biztos.Egyfázisú,nem is lehet 3-ra kötni.
-Mamának egy 10 éves Pelgrim van,teljesen elektromos,szét van osztva a 3 fázisra,és anno a Cora-ban mondták neki,hogy csak akkor vegyék meg,ha van 3x16A-jük.
"Jobb lenne egy 16-os mérőóra legalább. Meg kellene tudni, melyik konnektor melyik körhöz (biztosítékhoz) tartozik, sajnos ez leginkább próbálgatással sikerül (mikor vágja ki a biztosítékot). "
Miért? Van egy egyszerűbb módszer is. Bedugni egy konnektorba egy lámpát, és egymás után le és felkapcsolni a biztosítékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!