LÉGKONDI olcsón házilag? Ez működhet? érdemes kipróbálni? Többi lent
ha csinálok egy ilyet az mennyit csökkentené a hőmérsékletet egy 25nm-es szobában?
Ez nem mobilklíma, hanem léghűtő. 10 ezer forint körüli összegért nagyobb áruházakban is lehet kapni. A hőmérsékletet maximum 2-3 fokkal csökkenti, szóval szerintem nem éri meg.
Én annak idején azt csináltam, hogy másfél literes vizespalackokban fagyasztottam vizet és egyszerűen odatettem a ventilátor mögé. Kicsit hűvösebb levegőt fújt, viszont a hűtő meg szinte folyamatosan ment, mert állandóan cserélni kellett az üvegeket. Úgyhogy végül szerintem semmi értelme nem volt a dolognak.
Igazán a levegőt hűteni sajnos csak kültéri egységes klímával, esetleg hőcserélős szellőzővel lehet.
ezen az eleven működtek régen a jégvermek .... gyerekkoromban még láttam ilyet a pákozdi halászcsárda jégvermében nyáron még meg volt a múlt téli jég. Félig beásott , félig nádtetős volt.
a PARLAMENTNEK is voltak jégkamrái a Kossuth tér alatti légjáratokat ezen vezették át az ülésterembe már az 1800-as évek végén.
Ez egy komoly méretezésen alapuló ügy, mert könnyen sok hűhó semmiért lesz a vége. KREATÍV ÖTLET.
Szereted a sör?
https://www.youtube.com/watch?v=f8WZRwuB0io&ab_channel=mrsor..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!