Egy boltos azt mondta, hogy ő a kaktuszoknak ad egy kis cukrot is, hogy gyorsabban nőjenek. Lehet, hogy ez nem hülyeség? Érdemes kipróbálni?
20 éve vannak kaktuszaim, de ezt még nem hallottam. :O
Kaktuszok a laza szerkezetű, jó vízáteresztésű talajt szeretik. Ezen a cukor csak ronthat.
Lehet, hogy rövid távon van valamilyen pozitív hatása, de hosszú távon mindenképpen káros. (szerintem)
Ha csak véletlenül is felcsapódik a növénytestre, akkor garantáltan meg fog jelenni rajta a korompenész... igaz a növényben nem tesz kár, viszont baromira elcsúnyítja.
Én pedig nem szívesen venném ha pl. Ferocactus latispinust, vagy egy Echinocactus grusoniit kellene takarítanom a korompenésztől. Az édes cuccra ráadásul még jönnek a hangyák is (gondolj a levéltetű és hangya összefonódásra) amik -mivel többnyire fűtetlen szobában teleltetek- szintén nem hiányoznak.
Gratis - a kaktuszoknak eleve nincs olyan nagy tápanyagigényük, mint pl. az egynyáriaknak. Mostoha körülményekhez, gyenge talajhoz, sőt sokszor sziklás területekhez alkalmazkodtak, ebből kifolyólag feleslegesnek tartom, mind a tápoldatozást, mind az ilyen cukros és egyéb trükköket.
Sokkal többet ér a 2-3 évenkénti átültetés az adott faj igényeinek megfelelő (vagy ahhoz nagyon hasonló) földkeverékbe bármilyen házi praktikánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!