Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mitől lyukadhatott ki a...

Mitől lyukadhatott ki a radiátorunk?

Figyelt kérdés

ATtól lehet,hogy két különböző radiátor van a rendszeren?

egyik aluminium a másik lapradiátor?

2010. jan. 6. 20:33
 1/8 anonim válasza:
Attól simán lehet, a haveroméknak is ez volt, az előző lakó berakott magának acélradiátorokat, közben a rendszerben mindenhol máshol aluradiátorok voltak. Legalábbis nekik azt mondták, hogy attól lukadt ki az acél. Mert amúgy a forróvíz a rendszerben a többi radiátorból valami olyan cuccot oldott ki, ami kilyukasztotta az acélt. Bár azt nem értem igazán, hogy akkor a csöveket miért nem teszi tönkre az a cucc, ami az aluradiátorokból kioldódik...
2010. jan. 6. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elektrokémiai korróziónak hívják a jelenséget.A 2 fémnek különböző az elektródpotenciálja,és a víz a közvetítő anyag,és hordja belül a vasat illetve az alut,amolyan iszapként,és az alu "megeszi a vasat". A Vascsövek sokkal vastagabb anyagból van a radiátorénál,de sok-sok idő múlva az is kilukadna Ezért kell figyelni arra hogy azonos anyagokból legyenek a radiátorok(a vékony lemezfelületek).
2010. jan. 6. 21:02
 3/8 anonim válasza:
Na, pont ezt akartam én is írni, csak... pedig itt volt a nyelvemen... :P
2010. jan. 6. 22:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Most a szakember azt mondta,hogyha leföldeljük akkor maradhatnak a radiátorok.Szerintetek?
2010. jan. 6. 22:38
 5/8 anonim válasza:
48%

Szerintem egy oka lehetett, amiért kilyukadhatott:

Elrozsdásodott. Valószínű lakásban laktok. Szedessétek le, majd hegesztessétek meg.

2010. jan. 7. 01:30
 6/8 A kérdező kommentje:
De csak 2 éves.
2010. jan. 7. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kell hegeszteni.Van olyan paszta olyan mint a gyurma,én is használtam ilyet puha,majd a lyukra rátapasztod kis mennyiségben,a levegőn megszilárdulva acélkeménységű lesz tökéletesen tömít.Házilag meg tudod csinálni,utána akár flexel csiszolni is tudod!(Amerikai találmány)Nem drága kis fiolányi rengeteg radiátorra elég.Hátránya a jelenségnek tapasztalat,hegesztésnél is kioldja a szenet a vasból.Szóval ha a radiátor kilyukad általában a radiátor többi részének falvastagsága is siralmas állapotú.Számtalanszor előfordult az így megcsinált radiátor néhány hét múlva másik helyen lyukadt ki!
2010. jan. 9. 16:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Erre mennyire kell odafigyelni? Elég nagy házban vagyunk, van itt öntöttvas radiátor, lapradiátor, rézcső, acélcső, minden. De nincs arra pénztünk hogy kicseréltessünk mindent max egyenként mondjuk 2-t évente.. Mennyi idö mire jelentkeznek ezek a problémák vagy ezt igy nem lehet megmondani?
2010. aug. 3. 14:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!