Fűtésszerelők, -és mindenki, aki jártas a forrasztásban. Savállót lehet forrasztani?
Többször láttam,hogy a vörösréz csöveket,idomokat egy gáz~forrasztó segítségével milyen ügyesen forrasztják a szakemberek.
Vajon lehet egy vörösréz csövet,és egy saválló idomot is így forrasztani?
Lehet forrasztani,de általában nem keverjük a szezont a fazonnal.
Saválló idomot azt avizni szokták,de meglehet co géppel is hegeszteni,vagy lánggal.
Köszönöm!
Van ismerős,aki hegeszti a savállómat...
Viszont egy saválló lemezbe(1,5mm-s) kellene "beültetni" egy 18-s vörösréz fűtéscső-darabot. A hatodik szomszédom egy idős fűtésszerelő,még nem próbálta ezt a variációt.
Kedd délután kiderül,sikerül-e.
A savállót lehet, a vörösrezet nem lehet hegeszteni, így azok egyesítése hegesztéssel nem egyszerű.
Forrasztás lehetséges, de talán a hűtéstechnikában mindennaposnak mondható 40%-os ezüsttartalmú pálcával történő keményforrasztás biztos módszer.
hmmm...
Nos a savállót lehet rézzel hegeszteni.
Én tudom hisz csináltam már egy párszor és csinálni is fogom.
Amúgy az igazi megoldás az lenne hogy szerezni egy tömszelencét amibe beleforrasztanád a rezet és a tömszelence meg menne a söröshordóba :)
Vagy egy menetes véget ráhegeszteni a rozsdamentesre(nem savállóra) ,természetesen ez is rozsdamentes legyen és ennek az ellendarabja már lehetne rézből....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!