Hogyan tehetünk lakhatóvá egy ablaktalan vályog-kamrát/szobát a ház végében? (bővebben lent, előre is koszonöm)
Mivel ajtó van (kertre néz) de ablak nincs, ilyen ajtó beépítésére gondoltam:
Ez bukóra is nyitható így szellőztetni is lehet majd.
A szoba építészetileg a házhoz tartozik, 60 centis vályogfalai vannak.
A szobában van egy nagyon régi csap, lefolyóval, ezek szerint csatorna is van? (lehet bele pl wc-t vezetni?)
A födémen csak deszkák vannak, arra gondoltam, hogy arra hungarocell lapokat teszek szigetelésnek.
Fűtést hogyan lehet megoldani? Elvileg van egy kémény a szobában de egy másik helyiség fele néz, abba beépíthető egy kandallóbetét?
Kb 25 négyzetméteres a szoba, a barátnőmmel szeretnénk műterem-garzonnak kialakítani kis zuhanyozóval, wc-vel, konyhával. Láttunk már hasonlót nyaralóban.
Jelenlegi állapotok. Nincs ablak, ezért nagyon sötét, arra számítok, hogy az erkélyajtó valamennyire bevilágítja, egy fehér festés is sokat segíthet.
Ez az ajtó szerintem valami erkélyajtó lehet, betörés szempontjából nem valami biztonságos, és abban sem vagyok biztos, hogy kulcsra zárható-e, illetve, az erkélyajtók általában csak belülről nyithatók. A sötétség ellen itt max sok és erős fényű izzó jöhet számításba.
A fűtéssel az a kérdés, hogy szellőztethető-e az ablak nélküli szoba (szerintem nem), mivel a villanykályha kivételével mind potenciális CO bomba.
Vizesblokk valszeg kialakítható, de azért nem mindegy hogy milyen áteresztésű strang van ahhoz a lefolyóhoz, lehet, hogy azt is cserélni kell.
A tető szigeteléshez nem tudok hozzászólni.
Abból amit leírtál, szerintem ez a helység lakhatásra alkalmatlan, kár ebbe időt/energiát ölni.
Igen, az ajtó erkélyajtó, elvileg kulcsra zárható, arra gondoltunk, hogy esetleg kapna egy + szárnyat kívülről, amit le lehetne külön zárni.
A co2 miatt én is aggódom, a villany nagyon drága.
Nekem ez pl nagyon tetszik :) [link]
Igen beépíthető abba a kéménybe..csak annyi az egész,hogy a másik oldalról kell majd kitakarítani a kéményt.
a napcsövet arra írtam,hogy ablak nélkül is frankó fényt lehet csinálni...
A kéménynél pedig erre válaszoltam:Elvileg van egy kémény a szobában de egy másik helyiség fele néz, abba beépíthető egy kandallóbetét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!