Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Befűthetem a szobát egy nagy...

Befűthetem a szobát egy nagy lábossal?

Figyelt kérdés

Panelban nem szabad gázzal fűteni, de még nem kapcsolták be a fűtést.

Mostanában úgy fűtjük fel a kisszobát, hogy egy asszem 10, vagy talán 20 literes edényben jól felforraljuk a vízet, majd behozzuk a szobába és engedjük, hogy kigőzöljön.

Néha még másnap reggel is kézmeleg!!!

De ez vajon mennyi hőt ad le? Ha mondjuk több vízet melegítenénk mennyire lenne hatékony? Hogyan lehetne ezt állandósítani? ÁLtalányban van a gáz, így fizetni sem kell érte, a konyhát pedig könnyebb szellőztetni.

2013. szept. 24. 21:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A falnak meg a penésznek biztos jót tesz a hatalmas páratartalom . Na meg a víz lecsapódás a falon :(
2013. szept. 24. 21:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Arra nem is gondoltam első körben, amit az első írt, de jogos. Az én szobámban már most 61%-os a páratartalom, pedig szellőztettem este, mindössze itt volt két ember órákon át s nemrég fürödtem. Még csak nincs is esős idő...

Egyébként akinek fogalma van a fűtési hőigényről, az tudja, hogy úgy kb. a gáztűzhelynek kéne bent lennie a szobában s nonstop menni (legalábbis kis lángon, függ pár dologtól, hogy mennyi kell) ahhoz, hogy befűtse a szobát... Ha pedig sokáig meleg marad a víz, akkor, ugye, nem adja le jól a hőt...

Most még elég meleg van, de ha valóban kell fűteni, akkor az ilyen játszadozásokkal nem ér sokat az ember...

Meleg vízzel lehet fűteni, de rendesen, csövekben cirkuláltatva...

2013. szept. 24. 23:11
 3/4 anonim válasza:

Én ismerek erre egy remek megoldást, ami képes tartós meleget adni ilyen helyzetben. Most nem akarok részletesen írni róla, hogy hogy is van ez, de szerintem ez a link majd mindent elmagyaráz.

[link]

2013. szept. 25. 00:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Bekapcsolsz néhány számítógépet és az is emel pár fokot. :)

A vízgőz az tényleg ad a gombáknak.

2013. szept. 25. 20:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!