Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Járólap újrarakása. Vélemény?

Járólap újrarakása. Vélemény?

Figyelt kérdés
A konyhában (kis helyiség) mint kiderült anno ki lett spórolva a csemperagasztó a járólap alól. Néhol a lap szélei alatt a beton van, így a kis szintkülönbség miatt elkezdett töredezni a járólap. Magát a lapokat fel fogom verni de a csemperagasztóval mit csináljak? Vékony réteg csak olyan 3-4mm vastag lehet, az se mindenütt mint írtam. Azt is felverjem, vagy mehet majd rá közvetlenül az új réteg ragasztó az új csempékkel?

2013. máj. 19. 17:04
 1/9 TappancsMancs ***** válasza:

Nem vagyok szakija a dolognak, de teljes felületén szokás a járólapok alá csemperagasztót tenni. Ahol lyuk van alatta ott gyakorlatilag ugye a járólapra állsz ha rálépsz, simán beszakadhat. Ha felszeded véssed le a régit, mindig jobb ha tiszta rendes felületen kezded a munkát. Ez igaz bármire. Ha feljött minden akkor egyengetés/vízszintezés jönne, aljzat kiegyenlítővel. Az olyan ami van annyira folyékony hogy kiterül vízszintesen, de kötés után tart is. Na arra menjen az új járólap.

A csemperagasztónak kell egy minimum vastagság, ha a régire menne és az nincs mindenhol akkor a lyukaknál dupla vastagságban kéne felkenned, ahol meg volt ott egy rétegben. Csak így kerülne mindenhova egyenletesen. De jobb ha levésed a maradékot. Meg mi van ha egyenetlen réteget hagysz és vízszintezned is kéne? Szerintem sehogy se lenne jó ha rajtahagynád.

2013. máj. 19. 21:45
 2/9 TappancsMancs ***** válasza:
2013. máj. 19. 21:52
 3/9 A kérdező kommentje:

Ez volt a baj, hogy lyukak vannak a lapok alatt szóval nincs mindenhol csemperagasztó. Most már teljesen felmondta a szolgálatot.

Akkor jól gondoltam, hogy a régi ragasztót fel kell verni vagy -amire nem is gondoltam- aljzatkiegyenlítővel megoldani a problémát. Amúgy egyik videóban láttam, hogy egy nagy teljesítményű ütvefúróra szereltek egy vésőt és az úgy szedte fel a régi ragasztót mint forrókés a vajat. Nekem erre nincs lehetőségem szóval megpróbálom majd kalapács + véső segítségével először, aztán ha nem megy jön majd a kiegyenlítő. Köszönöm a segítséged!

2013. máj. 20. 09:46
 4/9 TappancsMancs ***** válasza:

Az aljzatkiegyenlítő nem ezt a problémát oldja meg. Az arra való hogy beállítja vízszintesbe az alapodat. Csak nehogy félreértsd, a kiegyenlítőt ne tedd rá a ragasztó maradványokra, bár meg lehetne csinálni de inkább ne. Ha lent van a csempe és a ragasztó, mehet rá ha KELL ? a kiegyenlítő. Amikor tiszta a felületed nézd meg vízszintezővel mennyire vízszintes és/vagy mennyire hepehupás és domború/horpadt az aljazod. A vízszintessel talán kevesebb gond lehet mint a hepehupással. Rátehetsz valami méter körüli egyenes mérőrudat, nagyobb vízszintezőt és egyből látod mennyire sík. Ha nem sík a felületed ne tedd rá a lapokat.

Amúgy ha ilyen kókler munka a járólap akkor lehet könnyen le is jön. :) Munka lesz vele de biztos nem lesz szupererős minőségi ragasztás ott.

2013. máj. 21. 09:41
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:

" szóval megpróbálom majd kalapács + véső segítségével először, aztán ha nem megy jön majd a kiegyenlítő. "

Szóval nem erre van a kiegyenlítő. Le fog jönni biztos a ragasztó és ha nem eléggé vízszintes és/vagy túl hepehupás akkor kell a kiegyenlítés.

2013. máj. 21. 09:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem már! Akkor a ragasztómaradványokra nem ajánlatos az egyenlítőt rákenni. Rendben, majd megpróbálom de szerintem is könnyedén feljön majd a ragasztó is.
2013. máj. 21. 12:23
 7/9 TappancsMancs ***** válasza:
Igen. Valamivel leütögeted ami akad. Véső lenne a legjobb. Ha nincs egy gagyi favésőt is vehetsz hozzá, ami fához nem is jó de erre pont megfelel. Én is ilyennel vések falat most. :) Kb 300-400-500 Ft egy db. Vagy egy termetesebb csavarhúzó is megfelelhet, de annak a nyele letörhet az ütésektől, mert más az a műanyag.
2013. máj. 24. 10:58
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:

Kerestem neked két demoképet.

Soha ne így rakd még kicsi lyukakkal sem:

[link]

Hanem így:

[link]

Keress rá "járólap lerakás" de olvass el többet is mert van ahol pont egy apró részletet jobban leírnak, vagy másképp ami szakszerűbb.

2013. máj. 24. 11:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Hűű.. Köszönöm a sok segítséget, tanácsot!! Már néztem a témában jó néhány videót és olvastam is már. De még azért nézelődök, hátha látok valami újat.
2013. máj. 24. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!