Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Tapasztalatok járólap (gressla...

Tapasztalatok járólap (gresslap) lerakásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Van egy 20m2-es zárt teraszom, amit le kéne rakni járólappal. Mivel elég drága a munkadíj, ezért szeretném saját magam megcsinálni, csak az a gond, hogy még soha sem csináltam ilyesmit. Tudom, hogy a neten lehetne tájékozódni, és utána is néztem nagyjából, hogy hogyan is kéne nekiállni, csak nem tudom, hogy ez a fajta tájékozódás a gyakorlatban elegendő lesz-e. Szoktam itthon barkácsolni, de azért a járólapozás mégsem két hétre szól. Egy kicsit tartok tőle. Szívesen olvasnék tapasztalatokat e téren.

2012. szept. 16. 15:30
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia! Először is az anyagok megválasztása nagyon fontos.Inkább anyagismeretben tudok segíteni. Járólap választásnál, ha még nincs meg, vastagabbat válassz.8-10 mm- est kb. Mindenképpen flexibilis ragasztóval tedd le, az a tuti, de ne a legolcsóbbat választ, mert adalékanyagokban szegényebb. Fontos még,hogy az aljzat egyenes, legyen, hogy ne a hibák kiegyenlítésére menjen el a ragasztó.Számold ki, hogy a lap mérete szerint hogy fog kijönni a lerakás, kell e vágni. Ha kell, akkor ügyelni, hogy a vágott sor a terasz kevésbé látszó részére essen. Kezdőként simán sorba rakd le, ne diagonálba. Ha kell valahová , pl. terasz széle, élvédő, mindenképp fémet vegyél. Egy csempét vigyél el a festékboltba és úgy válassz hozzá fugázó színt.Az általános csempefuga szélessége 3 mm., ehhez kell 3-as csempekereszt.A számolásnál ki ne hagyd a fuga szélességeket soronként beleszámolni. Kb. ennyi tanácsot tudtam adni.
2012. szept. 16. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!