Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet sima harapó vagy...

Hogyan lehet sima harapó vagy másik fogóval vezetéket saruzni?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem egy kicsit drága a saruzófogó meg 5-7000-et sajnálok kiadni egy ilyen fogóért és ezért kellene nekem tanács hogy hogyan lehetne egy vezetéket szépen befogni saruba sima fogóval?!
2009. szept. 25. 17:21
 1/4 anonim válasza:
100%

Attól függ, hogy hanyas saru, és milyen fajta?!

Sima érvéghüvelyt pl. simán lehet kombinált fogóval is összenyomni.

Kb. 16-os saruig ugyanezt meg lehet tenni, de arra számítani kell, hogy nem 100-as a végeredmény. Szóval nagyobb igénybevételnek nem tennék ki egy ilyen módon saruzott kábelvéget.

2009. szept. 25. 18:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Elég nyomi lesz az eredmény, ha sima fogót használsz. Nem hozza létre azt az állandó feszítőerőt a saru nyakrészében, ami a huzalt fixen tartaná. Eredmények: kontakthiba, tűzveszély. De ha a sima összepréselés után oda is forrasztod a vezetéket, az már szalonképes megoldás.
2009. szept. 25. 18:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Riasztó vezetékeit kellene megsaruznom! A saru méretét nem tudom a fajtája azt hiszem hogy szigeteletlen az olyan fajta hogy lapos az apa része az anya része pedíg két oldalt kerek. Nem tudom ez a fajta : [link]
2009. szept. 25. 21:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Pár db saru rögzítéséhez felesleges profi saruzó fogót vásárolni..horror áron. Egy egyszerű kombinált fogóval elfogadhatóan,kis ügyességgel szépen is rá tudod szorítani a vezetékre a sarut. Én nem csinálnék belőle olyan nagy ügyet,ha nem olyan "gyári" tökéletes.
2009. szept. 25. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!