Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell egy vezetéket...

Hogyan kell egy vezetéket blankolni?

Figyelt kérdés
Kérlek, aki ért hozzá, írja le nekem lépésről-lépésre (nő vagyok).A PC-vel szeretném összekötni a TV kábelt, hogy lehessen TV-ről felvételt készíteni a számítógéppel. Amikor betetettem a videokártyát, elmondták, hogy vegyek hozzá vezetéket és kössem össze. Nem tudom, miért gondolták, hogy ez egy laikusnak egyszerű. Nekem nem az. Segítsetek, kérlek!
2010. márc. 17. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy tv-ről tudj felvenni valamit, ahhoz nem elég egy videókártya. Egy tv-tuner is kell hozzá, amibe megy a koax kábel (az a fehér), fel kell tenni a gépre egy programot és ha nem ütközik a dolog hozzáférési problémába (pl.: T-Home tv-ből akarsz felvenni, de ahhoz tartozik előfizetői kártya de a gép, hogy kezelni tudja külön kártyaolvasóra lesz szükség) akkor tudsz felvenni. A tv-tuner is többfajta lehet attól függően hogya a földfelszíni analóg vagy digitális, kábeltévé vagy műhold jelét akarod venni. A koax kábelt így kell blankolni (a csatlakozó neve: F csatlakozó): [link]

Ha úgy gondoltad, hogy a tv-ből kijövő jelet ami scart, hdmi vagy rca kimeneten jön akarod felvenni, akkor ahhoz már nem értek.

2010. márc. 17. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Itt nemcsak blankolásról van szó ami azt jelenti hogy lehúzni a szigetelést a vezetékről egy darabon.Melyik TV kábelt akarod a PC-vel összekötni? A koaxot vagy a composit kimenetet? Nem olyan egyszerű ez hogy csak úgy meg lehet csinálni aki nem ért ezekhez.
2010. márc. 17. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Szevasz!

Nehéz válaszolni úgy, hogy Te értsed is. /ebben semmi bántó szándék nincs, csak az ismeretek feltételezése/

A lehetőségek:

1. A legegyszerűbb ha beleteszel a PC-be egy TV Tuner kártyát, ez már 6-8e-től kapható, a TV-be menő koax kábelt egy elosztóval kétfelé osztod, egyik a TV-be, másik a Pc-ben lévő kártyába. És akkor a PC-t használhatod önálló TV-nek, fel is vehetsz a PC-re.

A TV megmarad egy függetlenül használható egységnek, amin akár más is mehet, mint a PcTv-n.

2. Ahhoz, hogy a TV jele bekerüljön a PC-be, és azt leírni, sok mindent kéne tudni.

Milyen jelkijárat van a TV-n? Vélhetően SCART /hosszúkás, fekete, kétsoros, vagy 20 csatlakozó ponttal/csatlakozó.. A PC-ben lévő vídeokártyán van-e egyáltalán jelbemenet? Ritka, ha van. Ha mégis, milyen? Ha van valamilyen, az biztos nem SCART, akkor kell egy átalakító a TV és a PC-kártya közé.

3. Ha beletettél a PC-be egy TV-tuner kártyát, akkor azokon van jelbemenet /a TV koaxon kívül/, akkor össze lehet kötni a TV SCART csatlakozóját és TvTuner jelbemenetét egy átalakítós kábellel. Ekkor a tuner részét nem is használod, de csak ugyanazt láthatod, mint a TV-n.

Lehet ezen kívül is varáció és megoldás, nekem ennyi jutott eszembe.

Üdv: StMiklos

2010. márc. 17. 21:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, az utolsó válaszra reagálnék:

A 6-8 ezres kategóriát saját tapasztalat alapján nem ajánlom. Lehet vele tv-t nézni, de sok a gond vele. A felvétel índítása után kb 20 másodperc mulva megfagyott az egész felvevő program. Többet is próbáltam.

Ha műholdas a tv, a jelet nem lehet csak simán kettéosztani, mivel az adás jöhet horizontálisan és vertikálisan is. És ha más-mást akarnak nézni a tv-n és a számítógépen, igen csak nagy zavar lesz.

2010. márc. 17. 21:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Én meg erre reagálnék. Én 20e-ért vettem tv-tuner kártyát és használhatatlan. Legalábbis a gyári szoftver, amit adtak vele. Letöltöttem ennek az újabb verzióját és más programokat is, de egyikkel sem működik. Legjobb esetben is csak kép van, hang nincs.

Úgyhogy jó pár óra szenvedés és mérgelődés után szépen visszatettem a tuner a dobozába és azóta is ott pihen a polcon. Csak hát szobadísznek kicsit drága volt. :(

2010. márc. 18. 08:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Szevasztok!

Mint jeleztem, szinte semmi információ nincs a válaszhoz, úgyhogy néhány dolgot feltételezve adtam információt, hogy mégis "mondjak" valamit, amiből a kérdező, ha érti, már tud, ha mást nem kérdezni

Tv-kártya: tudom, nyűgös dolog, de nekem egy WinFast Expert2000 van itt 4 éve, használható, sőt, bele van kötve az SVideo bemenetére egy műholdvevő is, meg egy elosztott kábel TV jele a normál bemenetére. Hibátlanul vesz fel 1,5 órás műsort. Gondom nem volt vele, de nyilván kell hozzá egy minimál konfig.. Volt nekem sokkal drágább is, nem tudtam normális munkára bírni, elajándékoztam.

Üdv: StMiklos

2010. márc. 18. 17:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
2010. márc. 20. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!