Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit jelent az, hogy "ráhagyás"?

Mit jelent az, hogy "ráhagyás"?

Figyelt kérdés

Például csempézésnél: "10%-os ráhagyás"

Ez mit jelent pontosan?

Nem szeretnék ilyen tudással ilyesmit csinálni, csak találkoztam ezzel a kifejezéssel, és nem vagyok otthon a témában.

2013. ápr. 12. 16:38
 1/4 klopusz ***** válasza:
54%

Szia!

A csempe esetében - ugyebár - adott méretű csempéket veszel, a befedendő fal viszont nem centire akkora, hogy egész lapokkal borítsd. Tehát: vágni kell. Aztán a levágott rész vagy jó lesz egy másik sorba, vagy nem.

Na, ezért kell ráhagyással dolgozni. Amúgy mindenképpen megéri többet venni, mert csőtöréskor - ha leverik a régi csempédet, legalább nem az egész fürdőszobát kell újra megcsináltatni, hanem a "tartalék" készletedben lesz ugyanolyan színű.

Remélem, segítettem.

2013. ápr. 12. 16:50
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Kvázi 30 négyzetméter az adott falfelület, te pedig 30 + 10% négyzetméter csempét vásárolj.

Mert, ahogy írják, vágni kell, netán eltörik pár darab.

2013. ápr. 12. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert akadhat bent törött is .Szabásnál is eltörhet.Minta hibás is lehet.Esetleg a későbbi pótláshoz is kellhet .
2013. ápr. 12. 20:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Mert vannak, akikre mindent rá kell hagyni.
2013. ápr. 29. 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!