Üzemanyag tartályt mivel lehetne kitisztítani, hogy öntözővizet tárolhassak benne?
A gázperzselős dologgal óvatosan a gázolaj / vegyszer maradványok olyan gázelegyet alkothatnak mi berobbanhat!
Mosd ki simán ahogy már írták!
A gázperzselős égetést én sem javaslom.
Tavaly nyár végén/ősszel egy ~1m3-es műanyag tartályt mostam ki azzal a céllal, hogy majd a pincében elhelyezve a csapadékvizet gyűjtsem benne locsoláshoz.
Én a tetején vágtam egy ~30-40 cm széles sávot a közepén, hogy eldöntve bele tudjak bújni.
Csak simán kimosni nem lehetett volna, mert régebbről már szinte kenhetően bele volt gyógyulva az üzemanyag -gázolaj- maradék.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak. :)
Kivezettem a házból slaggal a forróvizet.
Folyamatosan áztattam, s közben kapartam (spaklival és régi mosókefével) és spricceltem forróvízzel. A spricceléshez, veretéshez olyan szórófejet használtam mint amit a locsolásnál is használnak.
Vegyszernek én is brigéciolt használtam. El is fogyott egy 1l-es flakon.
majd a brigéciol után trisóval mostam-dörzsöltem-mostam át sokszor.
Szintén forróvízzel.
A trisó jó zsíroldó és kifejezetten ajánlott ilyen mosási feladatokra.
majd miután végeztem ~2hétig a felnyitott tetején keresztül hagytam szellőzni, úgy hogy közben az alsó csatlakozó csonkjának a nyílását is szabad hagytam, hogy jobban járjon a levegő.
Még 2 hét után is volt szaga, ugyan éppen csak, de volt.
Ezután kezdtem el benne gyűjteni az esővizet és néha feltöltöttem kútvízzel is az átmosás/öblítés miatt.
Szivattyúval mindig kipörgettem a vizet, s bár a gaznak, fűnek nem ártott, haszonnövényeket és dísznövényeket nem öntöztem vele.
Mostanra már nincs szaga a tartálynak (a belőle jövő víznek eddig sem volt).
Azt mondhatom, hogy eddig kb. 6-7 ürítést (teljes tartály térfogat) végeztem.
Mostantól használom udvari és cserepes dísznövényekhez.
Nekem a takarításra közel egy egész délutánom (~4 óra) ráment, no meg 1 liter brigéciol és talán 1 kg trisó, de megérte.
Kitartást és jó munkát kívánok hozzá neked is!
Ui: mindenképp használj védőkesztyűt, s ha teheted valami védő ruhát is, és ha módodban áll, akkor gyűjtsd össze a keletkező hulladékvizet, hogy ne a szabadba folyasd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!