Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 3 fázis vs 1 fázis a háztartás...

3 fázis vs 1 fázis a háztartásban?

Figyelt kérdés
A házamban 3 fázisú rendszer van (10,10,16). Sajnos a fogyasztók egyenletlenül vannak elosztva: az összes nagy fogyasztó a 10A-s fázisra van kötve, ezért egyszerre ezeket a fogyasztókat nem tudom használni. Érdemes lenne e a szolgáltatót kérni, hogy csak 1 fázisú hálózat legyen (32A) és arra kössem az összes fogyasztót (ez egyszerűbb és gyorsabb megoldás), vagy maradjon a régi 3 fázisú rendszer és köttessem át a fogyasztókat egyenletesen elosztva (bonyolultabb, költségesebb)?
2013. ápr. 2. 20:44
 1/4 Ágh Ferenc ***** válasza:
Rendszerint a 3 fázis kiépítése elég költséges dolog, de ezzel már rendelkezel, tehát lehet, hogy érdemesebb lenne ezt a rendszert fenntartani! Lehet, hogy az egy fázisra való átállás is jelentene plusz költségeket, mert esetleg vezeték keresztmetszet növelésre lenne szükség! Szerintem a szolgáltatódat kellene erről megkérdezned, mert ő fillér pontosan tudna tanácsot adni!
2013. ápr. 2. 20:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha tudod hogy melyik 10A-es megszakítón vannak a "nagyfogyasztók" akkor miért nem kötöd át a 16A-re?

Én nem alakítanám át(vissza)1 fázisra,a HÁF amperenként mifelénk 5E forint,neked ugye 1x6 vagy 2x6 ampert kellene kifizetni.

Villszer.

2013. ápr. 2. 21:35
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Ha jól tudom 1x32 A illetve 3 x 16 A bővítésig nem kell hálózatfejlesztési hozzájárulást fizetni. Ha a bejövő kábel megfelelő a szolgáltató ki tudja cserélni a 10 A-es biztosítókat 16 A-re.

Keress egy regisztrált szerelőt. Ő tudni fogja mi a teendő.

2013. ápr. 2. 23:20
 4/4 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Tisztelt utolsó!

Alanyi jogon hálózatfejlesztési díj nélkül 32A igényelhető fázisszámtó függetlenül. Azaz egy fázison max. 32A, két fázison max. 2*16A, három fázison max. 1*6A, 1*10A és 1*16A.

W3dzz már megadta a választ amit az "FK" táblában kell elvégezni.

De mivel a kérdezőnél 2*10A és 1*16A van telepítve ott már egyszer ki lett fizetve a 4A különbözetre a fejlesztési díj.

Üdv!

2013. ápr. 3. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!