Házam 30cm-es tégla falán kívül-belül egy kb.2m hosszú 2-3mm széles ferde repedés található. Levertem a vakolatot, de a téglák épek. Kérdésem: használhatok flexibilis fagyálló csemperagasztót a repedés kitöltésére?
ferde repedés: megsüllyedt az alap ... ha szerencséd van megáll a mozgás és újra vakolva nem jelentkezik ... ha nincs szerencséd akkor majdnem bármit tehetsz, akkor is látszani fog
esetleg megoldás lehet Dryvit-hálóval takarni a repedést nagy átfedéssel és úgy vakolni
Először keresd meg az okát a repedésnek, mert bármivel is kened be, az csak tüneti kezelés!
A ferde repedés azt jelenti, hogy alatta valamiért megsüllyedt az aljzat.
(pl. odafolyik az esővíz)
Statikai hiba. Amit előttem is mondtak, valami oknál fogva az alap megmozdult.
Én egy két foltba kenném egyenlőre le, hogy lehessen látni, hogy mozog-e tovább. Ha jelentősen reped vagy nagyon hamar bekövetkezik a repedés újra akkor mindenképp okot kell keresni.
Ha egy év alatt lesz csak repedés, akkor nem kell vele foglalkozni.
Legbiztosabb módszer eltüntetni a hőszigeteléssel lehet, a hungarocellmár felveszi az 1-2 mm-es mozgást.
A téglák pedig azért maradtak épek mert a falazóhabarcs puhább anyag mint az égetett agyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!