A csemperagasztó (flexibilis, fagyálló) meg tud romlani?
Maradt egy fél zsák ilyen ragasztóm, ami két évet pihent a garázsban. Papírzsákjában, nedvesség nem érte. Most fel tudnám használni, de azt vettem észre, hogy darabokba össze van állva. A darabokat azért kézzel szét tudom morzsolni, de gyanítom nem ilyennek kéne lennie.
Mi történhetett vele? Megromlott? Ragasztáshoz vegyek inkább újat?
elvleg ha por alakú akkor nagy baja nincs, ha szét tudod morzsolni, az max annyit jelent, hogy a levegő nedvességtartalmától összeállt.
Simán el tudod használni, a ragasztón nincs ami megromoljon.
Csináltam egy próbát, kikevertem egy kis mennyiséget. Egy diányi gombóc lett a pépből. Hát nem valami biztató az eredmény. Nem mondhatnám, hogy kő keményre megkötött. Kézzel simán szét tudom morzsolni egy napi kötés után.
Néztem pont mai 5kg-os kiszerelést, de az meg lehet, hogy pont kevés lesz. Ha pedig abból veszek kettőt, akkor már drágább, mintha a 25 kilót megvenném.
Volt olyan cementem, ami egy évtizednyi tárolás után is tökéletesen megkötött.
Ezzel viszont nem merek kockáztatni, mert ha mégsem fogja meg a lapokat, nagyobb munka lesz ezt lekaparni, mintha vennék egy zsák új ragasztót.
Ezt meg majd bekeverem betonba, oda biztos jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!