Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szoruló csap, mi lehet a...

TappancsMancs kérdése:

Szoruló csap, mi lehet a baja? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Előzménye hogy csöpögött az oldalán az egykaros csaptelep és szerelő csinált vele valamit, de nem néztem mit. Azóta nem folydogál az oldalán, viszont annyira szorul, hogy nyikorog a műanyag nyitáskor. Oldalra fordításkor nem, vagy inkább szinte egyáltalán. Meguntam a nyikorgását. Szétszedtem, megnéztem, de a szoruló alkatrész nevét nem tudom. A képen megjelöltem. A gond az vele, hogy ha a hideg és meleg főcsapját elzárom akkor nem szorul. Gondolom a nyomás hiánya miatt. A betét rögzítőt hiába lazítom az nem sokat segít rajta. Úgy tűnik az a kis négyszögletes nyitó része nyikorog, amit hallani és érezni is rajta nyitáskor. A betétet már nem szedtem szét. Abban lenne a hiba és ha igen akkor mi?

[link]

2013. febr. 7. 15:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

először is Kludiéknak gratulálok a szemfülességért és reakcióért

másodszor, bizony szétrohadhat a lyukadhat az oldala, csere :)

2013. febr. 25. 15:32
 22/27 A kérdező kommentje:
Nem lehet valamivel belül kitömíteni? Valami bevonattal átfolyatni belül hogy tömítse?
2013. febr. 25. 15:35
 23/27 anonim ***** válasza:
mindent meg lehet próbálni, de nincs erre ötletem sem a cserén kívül
2013. febr. 25. 15:37
 24/27 A kérdező kommentje:
Mert lehetne esetleg olyat hogy valami zománcfestékkel kiönteni belül és az gyakorlatilag átfestené és tömítené is a belsejét. Vagy egy méretre beleszoruló vékonyabb gumicsövet belenyomni és az tömítené egy új belső falként?
2013. febr. 25. 15:57
 25/27 anonim ***** válasza:
hogy a festék megfogja ahhoz tisztítanod, zsírtalanítanod kellene, belülről ... ha sikerül akkor valami műanyag festékkel, ne zománccal
2013. febr. 25. 16:15
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. febr. 25. 23:33
 27/27 anonim válasza:
A szorulás annak a jele (is lehet), hogy a betétben lévő idomok nem tudnak akadálytalanul elcsúszni egymáson. Ezek néha-néha elviselnek egy kevés (nagyon kevés) savmentes szilikonzsírt (ezer kredit alatt van egy tubussal). Egy komplett betét 800-1000 pénz... Ha a kifolyócső kilyukadt, akkor érdemes egy újra beruházni, mert véleményem szerint többe kerülne a javítása (idő&pénz), mint egy vadonatúj megvásárlása (ráadásul a többi hóbelevanccal együtt).
2013. márc. 10. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!