Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szoruló csap, mi lehet a...

TappancsMancs kérdése:

Szoruló csap, mi lehet a baja? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Előzménye hogy csöpögött az oldalán az egykaros csaptelep és szerelő csinált vele valamit, de nem néztem mit. Azóta nem folydogál az oldalán, viszont annyira szorul, hogy nyikorog a műanyag nyitáskor. Oldalra fordításkor nem, vagy inkább szinte egyáltalán. Meguntam a nyikorgását. Szétszedtem, megnéztem, de a szoruló alkatrész nevét nem tudom. A képen megjelöltem. A gond az vele, hogy ha a hideg és meleg főcsapját elzárom akkor nem szorul. Gondolom a nyomás hiánya miatt. A betét rögzítőt hiába lazítom az nem sokat segít rajta. Úgy tűnik az a kis négyszögletes nyitó része nyikorog, amit hallani és érezni is rajta nyitáskor. A betétet már nem szedtem szét. Abban lenne a hiba és ha igen akkor mi?

[link]

2013. febr. 7. 15:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell nagyon szorosra,húzni,csak úgy hogy normálisan tudd mozgatni. Az is lehet ,hogy majd új betét kell mégis csak. De próbálgasd.
2013. febr. 7. 17:06
 12/27 A kérdező kommentje:
A betétnek a csavarját úgy érted a csavaros gyűrűt? Bocs csak hogy ugyanazt értsem amit mondasz. A gyűrűt lazítottam és egész jó. Meddig merjem lazítani? Gondolom az nem tud kicsavarodni ha valamennyire már rajta van?
2013. febr. 7. 17:32
 13/27 anonim ***** válasza:
57%
Mindenki másként csinálja. Én ezt úgy oldanám meg, hogy elmennék az Ikeába, mert ott most kapni hasonlót kb. 2800 Ft-ért. Ki fogja ezt manapság ennyiért megjavítani?
2013. febr. 7. 17:59
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen azt a csavart, 1 van rajta. És annyira húzd meg,hogy éppen pont jó legyen mielőtt úgy érzed,hogy szoros lesz.Próbálgasd.
2013. febr. 7. 18:21
 15/27 A kérdező kommentje:

Amihez nem kell még szerelő azt én is megjavítom. :D

Köszönöm és mentek a zöldek. :)

2013. febr. 7. 18:25
 16/27 anonim ***** válasza:
JÓÓÓ lett?
2013. febr. 7. 18:47
 17/27 A kérdező kommentje:
Mára félretettem de sokkal jobb. :) Holnap még finomhangolok rajta. Köszi :)
2013. febr. 7. 19:08
 18/27 A kérdező kommentje:
Olyan 80%ban eltűnt a szorulás és nyikorgás. Csak közben elpakoltam visszatettem, néztem csöpög e... úgy tűnik okés lesz. Még egyszer köszi! :) Ment a zöld! :)
2013. febr. 7. 19:12
 19/27 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen !
2013. febr. 7. 19:18
 20/27 A kérdező kommentje:
Több dolgon is munkálkodom egyszerre és most lett két napja visszatéve a csap. Úgy tűnik elég volt neki a vízkőoldás, már nem csöpög és nem is szorul. Két napja fent van és úgy látszik jól lett. Csillog villog ráadásul. Egy újabb gond derült ki közben a kifolyócső közepén ! a csőfalon szivárog a víz. Gondolom el van rozsdálva belül a cső. Amúgy is nagyon vékony és könnyű darab.
2013. febr. 25. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!