Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet hóágyút készíteni...

Hogyan lehet hóágyút készíteni házilag?

Figyelt kérdés

Szerintetek úgy működne ha egy kis kompresszor kifújó csövéhez odaszerkesztek egy kis víztartályt ami lassan adagolja a vizet s így ahogy kb. a cső közepénél folyik be a víz a sűrített levegő porlassza azt és kifújja kb. 0 fok alatt hó válna belőle, ez így működne?

Ötleteket várok:)

2013. febr. 3. 19:30
1 2
 11/13 anonim válasza:
80%
A háti permetezők nem alkalmasak erre.Az egyik fajta nagysebességű,de kis nyomású levegővel porlaszt,ez eleve nem jöhet szóba.A másik nyomással permetez ugyan,de ez nem több 2-3 Bar-nál.De,ahogy írtam a hóágyú működése a nagy nyomású(50-60 Bar) levegővel lehetséges,mert csak ilyen nagy nyomású levegő képes lehűlni a nyomás alól felszabadítva -20-30 fokra,amikor is a víztartalma kifagyva jégkristályokat alkot.Ahogy te leírod,esetleg Szibériában tudna működni kb.5 percig,utána belefagyna a tartályba is a víz.A lényeg éppen az,hogy 0 fokon is lehessen havat csinálni.(ezen az elven akár +10 fokon is lehet,de nem sok értelme van)Éppen ezért nagyon jó,és szellemes ötlet a nagynyomású levegő,mert nem függ a környező hőmérséklettől,pofonegyszerű,és kézben tartható.
2017. jan. 14. 00:30
 12/13 Bontossnow válasza:
www.hokeszites.hu
2018. okt. 25. 19:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Érdekes volt amit olvastam itt. Sokat gondolkodtam, hogy mükodhet a rendszer a dípályákon. Miért nem fagy meg a víz már a csőben? Arra gondolok, hogy a nagy nyomás miatt nem fagy meg a víz már a csőben. A fagyott kristály kepződésre pedig a lehetséges válasz fizikailag megvan az előző hozzászólásokban. Sajna a megoldást a kérdésre nem tudom, de érdemes volt végigolvasni.
2022. márc. 3. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!