Hogyan lehet grillezo tárcsát készíteni?
A boronatárcsa spec. acél. Javaslom,hogy a közepének behegesztését bízd szakemberre. A pótló anyag pl.nálam a drótfonógépnél használt késacél.
Nekem nem tetszik,amikor a tárcsára "rákókányolnak" 3db fél..vagy háromnegyed collos csövet láb gyanánt. Ott,ahol hegesztik,a belső oldalon is megváltozik így az anyagszerkezet,és azután mindig leragad a hús. Én úgy csináltam,hogy egy
komolyabb lánc szemét félbevágtam,és azt hegesztettem föl(3 db-ot)a tárcsa élére. Nekem 9 leveles nagy tárcsám van. Így a három helyre beleakasztok 1~1 karabínert lánccal,és végül fölfüggesztem (egy lánccal).
-Előnyei: Nem sül le a hús a hegesztett lábaknál,a lánccal magasságot lehet állítani a parázs fölött,lehet mozgatni,forgatni a tárcsát,tároláskor,kirándulásra szállításkor nem állnak ki a lábak.
Amikor a tárcsám anno elkészült a helyi vasöntödébe vittem,ott "felsörétezték". Ez olyan,hogy egy kamrában nagy sebességű acéldarabkákkal"bombázzák" a felületet,(hasonló,csak hatékonyabb,mint a homokfúvás-így tiszta,rozsdamentes tárcsám lett. A karbantartása u.az,mint egy bográcsnak.Ha figyelsz rá,nem kell zsíroldóval+ drótkefével+homokkal(stb)b@sztatni.
Hmm...összefutott a nyál a számban...mihelyt jó(bb) idő lesz sütünk is 1~2 nyuszit benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!