Hangszigetelésre melyik anyag alkalmasabb? A heraklith, vagy a kőzetgyapot?
Én építész vagyok.
Az összes felemlített anyag hőszigetelésre való, hangszigetelő hatásuk NINCS. Akkor sem, ha a kereskedő, de néha a gyártó is, határozottan ezt mondja!
A tojástartó csak a belső hangok (interferálása és visszhangosodása) ellen hatékony (valamennyire), szegényebb stúdiókban alkalmazzák.
Tehát a vasbeton épületek testhang és kopogóhang továbbítása, no meg a "membránhatás" ellen semmit sem ér mindez.
A parkoló zaját szerintem legjobban az ablaküvegen át (membrán) hallod. Korszerű, jól záródó - thermopan üvegezésű - ablakokkal ez a hatás erőteljesen csökkenthető. Szinte "süket" csendet lehet elérni három thermopan üvegréteggel!
A betonépületen szinte semmi sem segít. Pontosabban csak drága megoldások a hatékonyak.
Hányan szenvednek az utólag parkettázó fenti szomszédtól!
Pedig csak a néha ingyen a parkettapanelhez adott themisol-t kellett volna felhajtani aa falszegélyek mentén az oldalfalra, hogy kopogóhang elleni szigetelést képezzenek ezzel az un, "úsztató" réteggel.
Hangszigetelés ügyeben feltétlenül hozzáértő építészhez fordulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!