Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen anyagból, fából csinálj...

Milyen anyagból, fából csináljam az ágyat?

Figyelt kérdés

Ilyen ágyat szeretnék:

[link]

Tudom, BETEG :DDD de nekem kell!

Az alsó részét aránylag könnyen meg lehet csinálni.

Bevallom nem vagyok egy nagy barkács mester, ezért is szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen fából érdemes csinálnom? Melyik bírja el a súlyom, meg a barátnőmét, dinamikus tehernek is kitéve :)))

Előre is köszi a segítséget

2013. jan. 10. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Fenyő tökéletes lehet, azzal könnyű dolgozni. De ha nem vagy nagy barkácsmester, akkor jobb ha csináltatod, minthogy csinálod. Nem olyan egyszerű egy ilyet összerakni, mint amilyennek elsőre kinéz.
2013. jan. 10. 21:40
 2/5 Zsolt75 ***** válasza:

Szerintem meg semmiképp se fenyőből, hanem inkább valamilyen kemény fából. Abban egyetértek, hogyha nem vagy gyakorlott barkácsoló akkor ne kezdj neki , mert sok szerszám kell hozzá és nem olyan egyszerű mint aminek kinéz.

Ráadásul méretre szabott faanyagot sem egyszerű venni ehhez és ugye azon kívül, hogy összeszereled még felület kezelni, festeni polírozni is kellene. Ehhez gépekre lenne szükség.. szóval inkább beszélj egy bútorasztalossal..

2013. jan. 11. 15:25
 3/5 Mandulisz ***** válasza:

Had kérdezzek vissza, miért nem jó az eredeti TH_02 ...bútorterv.

Jobbat ajánlani én sem tudok, bár 2-3db 18-mm-es laminált bútorlap olcsóbb lehet, a rétegelt lemez a legjobb. Úgy látom a fotókon, hogy kb 4-5 cm vastag.

Szerintem nyugodtan hívd fel a tervezőjét.

[link]

2013. jan. 12. 15:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat es a linket is. Gyalum van. CO gepem is, ezekkel nem lesz problema. Olyan kerdesem lenne még hogy milyen rugo kellene? Nem akarok azérz pattogni.
2013. jan. 13. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Rugónak a képen látható tekercsrugót javaslok. És hogy a lehető legolcsóbban juss hozzá, szerintem holnap látogass meg egy méhtelepet, ott biztosan tudsz venni vas-árban (kb. 100-150 Ft kilója, vételi áron) néhány neked kellő darabot. Nem vészes a súlya, 1-2 kiló körül lehet darabja, tehát kábé egy-két ezresből megúszod a 4-5 darab rugót. Nem baj ha rozsdás, azt könnyen le lehet róla takarítani. (Igaz, a képe csak 4 rugó látszik, de talán stabilabb lehet egy ötödik rugóval középre is beépítve, fene tudja.)

Ennél valamivel drágábban tudsz hozzájutni autóbontóban, ott szerintem darabjáért autómárkától függően akár néhány ezrest is elkérhetnek, és pontosan ugyanannyira jó (és jó eséllyel ugyanolyan rozsdás is lesz), mint a méh telepes.

Autósboltban is érdeklődhetsz, ott már akár 10K Ft-ot is elkérhetek darabjáért. Vagy még többet is.

2013. jan. 13. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!