Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hangszigetelésre melyik anyag...

Hangszigetelésre melyik anyag alkalmasabb? A heraklith, vagy a kőzetgyapot?

Figyelt kérdés

2013. febr. 2. 17:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
heraklith semmiképp. kőzetgyapot jó töltőanyag, de önmagában nem hangszigetel.
2013. febr. 2. 19:18
 2/14 kunu lenke ***** válasza:
49%
Szia,Mindkettő jó a célnak de ajánlatos figyelembe venni hogy hova szeretnéd rakni mert falra én inkább a Heraklithot tenném,de a mennyezetre már a kőzetgyapotot.
2013. febr. 3. 01:18
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Úgy érzem, többet segítenék, ha volna még egy kis információ:

Egy 60 négyzetméteres helységről beszélünk ami egy lakótelepi házsor parkolószintjén helyezkedik el. Mivel a fal nagyon nagy mértékben vitte fel egészen a hetedik emeletig is hangot, szeretnénk hangszigetelni. Szeretnénk a helyiségben felhúzni egy kisebb, körülbelül 20-25 négyzetméteres helyiséget, így remélve, hogy nem fogunk senkit sem zavarni. Ajánlották a heraklithot, azt mondták hangszigetel olyan jól, mint kb 5 csenti kőzetgyapot plusz egy osb lap.

Plafonra ezek szerint érdemes más anyagot használni mint a falakra? Mi az ami igazán jól hangszigetel akkor?

Nagyon köszönöm az eddigi válaszaitokat is! :)

2013. febr. 3. 12:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Egyik sem.Mindkettő hőszigetelő anyag.
2013. febr. 3. 15:18
 5/14 anonim válasza:
30%
Üveggyapotot használj!
2013. febr. 3. 18:49
 6/14 anonim válasza:
100%
Az üveggyapot is csak hőszigetelésre való!Tojástartóval tapétázd ki a falakat és a mennyezetet is.
2013. febr. 4. 10:27
 7/14 anonim ***** válasza:

A heraklith hőszigetelésre van: [link] ,legtöbbször a házak koszorúinál lehet vele találkozni.

a Kőzetgyapot is hőszigetelésre van: [link] ,de ennek van hangszigetelő tulajdonsága is.nem hangszigetelésre fejlesztették ki,de később rájöttek,hogy arra is segít valamit.

2013. febr. 4. 13:52
 8/14 A kérdező kommentje:

A tojástartó mérsékel, diffúorként működik, de nem hangszigetel sajnos. :(

Ezidáig én valami ilyesmit hallottam: A fal elé kőzetgyapot, utána légrés, egy réteg osb, arra üveggyapot aztán valami filc még. Viszont ajánlották most a heraklithot, de ezek szerint az akkor alkalmatlan a célra...

2013. febr. 4. 17:55
 9/14 anonim válasza:
75%
Nos, bár tudtommal minden egyes hőszigetelő anyag egyúttal hangszigetelő is, (mivel effektíve zárt levegőcellák, pórusok vannak bennük) mégis érdemesebb volna egy szakkereskedésben érdeklődni. A heraklith, az inkább valóban a hőszigetelésben, és a bentmaradó zsaluzatnál használatos, a kőzet és üveggyapot pedig leginkább gipszkarton alá (illetve 2 lap közé, vagy fal és lap közé, stb...) rakandó. Szerintem érdemes lenne egy gipszkarton réteget kőzetgyapottal bélelve felszerelni, majd arra egy hangelnyelő réteget. Viszont utóbbi anyagok tudtommal elég horribilis árakon mozognak.
2013. febr. 5. 08:07
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek,hogy az ilyen kérdéseket kizárólag építésszel beszéld meg, olyannal aki nem érdekelt abban, hogy eladjon Neked valamit. Nekem is van véleményem, de nem biztos, hogy a legjobb alternatívát ajánlanám. A laikusok pedig nem szakvéleményt mondanak.
2013. febr. 6. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!