Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kandalló hogyan? (bővebben lent)

Kandalló hogyan? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy egy régi építésű családi házba lakunk, és szeretnénk egy kandallót építtetni, viszont csak egy kéménye van a háznak. Azon meg van egy vízmelegítő. Azt hallottam, hogy nem lehet egy kéményen több különböző dolog. Kérdésem igaz-e? És ha igen akkor esetleg, hogy lehetne megoldani hogy legyen kandalló, vagy akkor a meleg vizet oldjuk meg máshogy?
2013. jan. 19. 01:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Vízmelegítő? Fa tüzelésű vagy gázos?

Fa tüzelésű természetesen üzemelhet mással is,általában maximum 2-3 berendezést szoktak egy kéménybe kötni csak arra figyelj hogy a két füst nyílás(ahol a cső csatlakozik) legalább 30-50 cm eltérésű legyen ne egymással szembe találkozzon.

2013. jan. 19. 08:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel, kiegészítve, hogy mennyit szántok rá? Csak kandallókályhát szeretnétek vagy épített kandallót? Milyen fűtésrendszer van most mert gondolkodhatnátok a vízteres kandallóban is.
2013. jan. 19. 09:10
 3/6 Zsolt75 ***** válasza:
84%

Lehet utólagosan is kéményt építeni. Egyik ismerősöm épp most csináltatott egy szigetelt lemezkéményt, mert ő is kandallót épített és ahova szánta ott nem volt kémény.

Nagyon esztétikusan és jó minőségbe megcsinálták neki 2 nap alatt.

Szerintem a kéményseprő cégtől kérdezd meg, hogy lehet e több dolgot egy kéménybe kötni, mert én is úgy tudom , hogy nem szabad. Ezen kívül lényeges a kémény átmérője. Az én kandallóm pl 200-as kéménybe van kötve, de ez azért teljesítményfüggő is.

2013. jan. 19. 10:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Gázos a vízmelegítőnk. Épített kandallót szeretnénk.
2013. jan. 19. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt együtt nem szabad,és nem is tanácsos-veszélyes!
2013. jan. 20. 18:36
 6/6 anonim válasza:
3 as válaszadoval egyetértek kérdezd meg szakemberektöl hogy is müködik ez ha nincs a házon kémyény hát épites rá és akkor lesz csak kell hozzá kérni engedéyt D és mikor elkészült a kémyény akkor egyszerre nem is használhatód mert a kéményseprővállalat megnézi megfelelő e D D ha nem akkor nemhasználhatod addig mert a mama is csináltatot kéményt és neki is megnéztéka a magasság meg több mindent hogy az elöirásoknak megfelelö legyen és aztán használhata.
2013. jan. 27. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!