Beépített kandallo építésén gondolkodom. Csöhállózatban menne a meleg levegö a 4 szobába ás esetleg a fürdöszobába. A kérdés: a ventillátor a kandalló fletti kupolában legyen vagy a padláson?
Mindenképp a távolabbi pontra tedd mert bár van olyan ventillátor ami tartósan bír ilyen hőterhelést de az ritka és drága!
Bár ha helyesen tervezed és építed ki a rendszert megspórolhatod a ventit mert a légáramlás cirkuláltatja a levegőt magától.Annyi előnye van a ventinek hogy gyorsabban ad meleg és hosszabb csőben is gyorsan áramlik a levegő.És ne feledd el a tökéletes hőszigetelést a padláson mert akkor hűtés lesz belőle!
Én már mindkét rendszert láttam/tapasztaltam élőben mindkettő ugyanolyan hasznos.
Nekem van kandalló ventillátorom . Én nem a padlástérbe tettem hanem a szomszédos mosókonyhába. Ha a padlástérbe teszed csinálj neki egy szigetelt házat. A távolság lényegtelen mert az enyém 500m3 levegőt forgat meg egy óra alatt és oldalról szív, tehát a kémény elv nem kell neki. Árba sem drága.
Ajánlom a www.bodorvent.hu oldalt, én tőlük vásároltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!