Joci84 kérdése:
Vízteres kandallót lehet csak kandallónak használni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy nem akarjuk egyenlőre radiátorra kötni, és hogy lehet e simán használni? ha igen, akkor hogy kell megfelelően használni?Pl víz legyen a tartályba?2012. dec. 24. 18:02
1/4 anonim válasza:
Nem lehet simán mert tönkremegy, ha víz van a tartályban akkor nem lesz keringetve és 1 óra alatt vagy még annyi sem kell neki és felforr, akkor szintén tönkremehet az egész és szerintem kár lenne érte. Kössétek radiátorra nem tart semeddig ha megvan a rendszer.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi, hát akkor úgy látszik egyből kell radiátor is meg minden! Még olyat kérdeznék, hogy van olyan, hogy nem vas csövet használunk hanem azt az alu bevonatos műanyag jellegű csövet! Annak az a neve, hogy Kpe vízcső?
2012. dec. 24. 20:27
3/4 Zsolt75 válasza:
Mindenképp kell radiátor, anélkül hatásfoka se nagyon van a kandallónak. Vízzel semmiképp nem használható ha nincs keringetve, víz nélkül meg szerintem károsodna.
4/4 Zsolt75 válasza:
A KPE vízcső nem alu bevonatos. Az egy fekete vastagfalú műanyag cső csupán. Szerintem te a többrétegű csövekre gondolsz, de a kandalló bekötést nálam pl rézzel csinálták.
Érdemes odafigyelni a rendszer keresztmetszetekre is. Javaslom ezt a bekötést mindenképp szakember végezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!