Milyen hegesztőgépet vegyek otthoni barkácsoláshoz?
Maximum 40000Ft-ból szeretném kihozni a gépet.
Sima hegesztőtrafóra gondoltam, inverteres drága és elvileg gyakorlással meg lehet tanulni simával is jól.
3,2mmm-es elektródás gép kellene, hogy vastagabb anyagokat is lehessen hegeszteni? Elsősorban 1-2mm-es falvastagságú zártszelvények, szögvasak és csövekhez kellene.
Ezek milyenek (inkább a második):
vagy
40-ből már vehetsz inverterest is, ami sokkal-sokkal jobb
nézz körül a neten,vaterán.
A hegesztést segítő modern funkciók(arc-force,hot-start) egy trafósban nincsenek benne, arról nem beszélve hogy az dögnehéz,és ilyen vékony anyagokhoz elég a 2-es,2.5 pálca-70-110 A-al bőven,valamint mindenféle típusú pálca elhegeszthető 1 inverterrel ,és jobb,szebb varrat készíthető!
Ilyesmi gépet valamivel olcsóbban is tudsz venni, szerintem a barkácsáruházakban 20 000 alatt van.
A 3,2 vastag ahhoz, amit írtál, elég a kisebb is.
Nézd meg, hogy milyen biztosítékod van, mert ha nem 16A-es, akkor a 3,2 tuti folyton le fogja verni.
Azt is vedd figyelembe, hogy a bevont elektródás gép varratában nagyon sok a salak, ezért gyengébb, mint a más, drágább technológiákkal készült hegesztés.
20 Amperes a biztosíték.
Amúgy inverteresből a normális sokkal drágább.
20 A-rel semmilyen gond nem kéne, hogy legyen.
Invertereset csak akkor éri meg venni, ha gyakran akarod vinni valahova, de ha mindig csak a garázsban van, a hagyományos is éppúgy megteszi.
Egyik haveromnál hegesztettem ilyen 20000 forintossal, folyamatosan ki-kihagy aztán meg leold.
Haza kellett jönnöm az öreg Hetrámér.
Szóval ha két vasat akarsz összehegeszteni akkor elég. Ha többről van szó vegyél használtan valami jobbat, vagy szánj rá több pénzt.
A súly az nem számít. Felőlem lehet akár 50kg is.
Most megpróbálok használtan nézni valamilyen normális gépet.
Szerintem ha megteheted MIG vagy MAG készüléket vegyél.
Tisztább erősebb jobb, és megfelel vékonynak vastagnak, na persze van amit csak AVI vel lehet de ez ugy látom nem légyeges a te szempontodból, Bázikus pálcát kellene használnod? Vagy esetleg öntvényeket felrakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!