Egy férfinek fontos értenie az otthoni barkácsoláshoz? Szereléshez?
Hát azért egy villanykörtét jó, ha szerelő nélkül ki tud cserélni. Nem azt mondom,hogy kapja szét a fürdőt, ha csöpög a csap, de vannak alap dolgok, amit nem egy férfi, hanem egy nő, vagyis egy ember meg tud csinálni!
De nyugi, ha picit érdekel, meg tudod tanulni. Az én férjem sem csinált semmi hasonlót mielőtt kész lett a ház. Nálunk is mindig az apukám, a tesóm, vagy barátok szereltek. De őt ez zavarta és elkezdte nézni,hogyan csinálják, kérdezgetett stb. Most már rengeteg minden meg tud csinálni egyedül. Néha komolyan ámulok,hogy miket! Szóval egy picit akarni kell, és egy-két dolgot meg lehet tanulni!
Én sem voltam finoman szólva ezermester, amíg a szülőknél laktam, sajnos egy szalmaszálat sem tettem keresztbe, így neveltek. Aztán elkerültem otthonról, és pénzem nem volt, hogy állandóan szakembereket hívjak, szép lassan megtanultam magamtól fúrni-faragni, vízcsapot szerelni, fűtést légteleníteni, glettelni-gipszkartonozni-festeni-tapétázni, bútort farigcsálni, csiszolni stb.
Szerintem egy férfi valamennyire értsen a dolgokhoz. Egyébként az internetről MINDENT meg lehet tanulni, a gipszkartonozás előtt is egy csomó videót megnéztem, leírásokat olvastam és teljesen profi lett a válaszfal, amit építettem.
Ezek a barkácsolás, javítgatás színvonalú dolgok kb. egy nagycsoportos óvodás szintjén vannak,MINDENT meg lehet csinálni max. egy nap utánajárással.
Nincs olyan, hogy valaki nem képes rá, olyan van, hogy valaki nem akarja megcsinálni, és kifogást keres.
És nem az a ciki, ha nem tudod megcsinálni hanem az, ha nem is akarod.
én eléggé barkácsolós fajta vagyok, de én odhaza is ezt láttam. meg érdekel és nem vagyok lusta utánajárni a dolgoknak. ez addig fajult, hogy a lakásfelújításunk jelentős részét is magam csináltam. pl. falat építettem, ajzatot betonoztam, elektromos rendszert vezetézetem
én a magam részéről nem tartom sokra azokat a férfiakat, akik nem tudnak egy kapcsolót kicserélni, egy csöpögő vízcsapot megcsinálni.
Nagyon fontos! Nem is tudnék igazán felnézni olyan férfire, aki nem ért ezekhez.
Objektíven tekintve is elég sok előnye van:
apróbb meghibásodás esetén nem kell a szerelőre várni
rengeteg pénzt lehet vele megtakarítani (jelenleg albérletezem, így minden szerelést szerelő végez számlával - a kád szifonjának a kicserélése 20 ezer forint volt!!)
és nem utolsósorban csak az az igazi garancia arra, hogy valóban jó lesz, ha magad csinálod. Rengeteg kontár "mesterember" van, már nagyon sokszor melléfogtunk sajnos.
Szia!
Szerelgetni én is szeretek,még akkor is ha nem értek hozzá - közben rájövök hogyan kell befejezni /eddig mindig sikerült/.
Szerintem egy férfinak ez belűről egy kényszer, divatos szóval élve önmegvalósítás!
És ami még fontos, az az önelégült vigyor ami kiül a képemre amikor felkapcsolom az általam kiépített villanyt és világít, vagy elzárom a csapot és nem csöpög, vagy kicserélem a gázkazánt / tudom: hivatalosan terv kell és szerelő/ és hibátlanul működik......!!
Lehet, hogy beteges, de jó érzés :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!