Gáztűzhely bekötéséhez milyen csövet kell használni, és hogy kell tömíteni a csatlakozást?
Jó a hagyományos flexibilis cső (a fémharisnyás), amit a vízhez is használunk, cagy valami speciális cső kell? Mert az Obiban láttam ilyen kb fél méteres csövet sárga köpenyben, 6-8 ezer forintért, azért olyat nem vennék, ha nem muszáj, főleg, hogy több is kéne belőle.
És a tömítést hogy szokás megoldani, elég a csőben lévő gumigyűrű, vagy esetleg kell a menetre tekerni kócot, szalagot?
Nekem nagyon fontos a biztonság így magam végzem el a műveletet.
Nem bízom ezt szakemberre.
Mikor nálam járt szerelõ beköni gáztûzhelyet, csak felcsavarta gáztûzhelyet és ment is. Mikor megkérdeztem nem nézi-e meg szivárgást azt mindta: "Minek? Tudom mit csinálok, de ha nagyon szeretném kenjek rá egy kis szappanos vizet."
Az új tûzhelyet már magamnak kötöttem be...
Nem megfelelő tudású, műszaki analfabéta emberek egy villanykörte cserével is a túlvilágra juttathatják még a szomszédságot is...
Én is új tűzhely bekötése előtt állok. A készülék akciósan 50000 ropi volt, a szerelői árajánlat 12000-. A gyártói szakszerviz 15000-, de ekkor 2 év a gari.
Amúgy utánaolvasva és tapasztalatból (egyéb szerelések): nem csak a szivárgás a gond, ezt könnyű ellenőrizni, ami viszont ugyanilyen veszélyes, de ráadásul alattomos, az a légterhelés és a huzat! A huzat elfújhatja a lángot (készüléke válogatja, hogy elzárja-e a gázt, vagy ezután is szabadon áramlik) ha rossz helyen van a készülék a nyílászáróhoz képest! A légterhelés pedig a készülék által elhasznált oxigén mennyiségét veti össze a helység méretével és a szellőzése mértékével (nem robban semmi, "egyszerűen csak" fulladás lép fel)(nem mellesleg szivárgás esetén, ez lehet a tűzhely hibájából is, kiszellőzik-e a gáz, vagy telítődik a helység és ha jön egy szikra...). Érdekes ez utóbbit eddig még egy szerelő sem vizsgálta...
Egyszóval vizsgálódj, olvass utána és gondolkozz!
És soha se vásárolj piaci gagyi anyagot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!