Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gáztűzhely bekötéséhez milyen...

Gáztűzhely bekötéséhez milyen csövet kell használni, és hogy kell tömíteni a csatlakozást?

Figyelt kérdés

Jó a hagyományos flexibilis cső (a fémharisnyás), amit a vízhez is használunk, cagy valami speciális cső kell? Mert az Obiban láttam ilyen kb fél méteres csövet sárga köpenyben, 6-8 ezer forintért, azért olyat nem vennék, ha nem muszáj, főleg, hogy több is kéne belőle.

És a tömítést hogy szokás megoldani, elég a csőben lévő gumigyűrű, vagy esetleg kell a menetre tekerni kócot, szalagot?

2012. dec. 15. 22:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Sajnálom hogy ilyen szerelőkkel végeztetik a garanciális beszerelést. Ezt valóban Te is megtudtad volna csinálni, ráadásul a sárga gázcső darabja csak 1500ft. Nálam 3000 ft-ért bekötötte a csövet, szivárgásra átnézte a gázt. Nem konyhaszivaccsal, hanem szivárgásjelző spray-vel. Utána még a tűzhelyet is leellenőrizte, majd begyújtotta, elzárta. Közölte hogy minden rendben van, 3000 ft a vége. Minden gázos ügyhöz őt szoktam hívni, remek szakember. Találkoztam már kókler gázossal, de hogy egy garanciás szerelő is...
2012. dec. 19. 07:23
 22/25 anonim ***** válasza:
83%

Nekem nagyon fontos a biztonság így magam végzem el a műveletet.

Nem bízom ezt szakemberre.

2013. szept. 30. 19:12
 23/25 anonim válasza:
100%
Nagyon hasznos információkat kaptam ez alapján az előttem szólóval egyetértve magam kötöm be!!
2015. jan. 24. 16:09
 24/25 anonim válasza:

Mikor nálam járt szerelõ beköni gáztûzhelyet, csak felcsavarta gáztûzhelyet és ment is. Mikor megkérdeztem nem nézi-e meg szivárgást azt mindta: "Minek? Tudom mit csinálok, de ha nagyon szeretném kenjek rá egy kis szappanos vizet."

Az új tûzhelyet már magamnak kötöttem be...

2018. márc. 17. 11:32
 25/25 anonim ***** válasza:

Nem megfelelő tudású, műszaki analfabéta emberek egy villanykörte cserével is a túlvilágra juttathatják még a szomszédságot is...

Én is új tűzhely bekötése előtt állok. A készülék akciósan 50000 ropi volt, a szerelői árajánlat 12000-. A gyártói szakszerviz 15000-, de ekkor 2 év a gari.

Amúgy utánaolvasva és tapasztalatból (egyéb szerelések): nem csak a szivárgás a gond, ezt könnyű ellenőrizni, ami viszont ugyanilyen veszélyes, de ráadásul alattomos, az a légterhelés és a huzat! A huzat elfújhatja a lángot (készüléke válogatja, hogy elzárja-e a gázt, vagy ezután is szabadon áramlik) ha rossz helyen van a készülék a nyílászáróhoz képest! A légterhelés pedig a készülék által elhasznált oxigén mennyiségét veti össze a helység méretével és a szellőzése mértékével (nem robban semmi, "egyszerűen csak" fulladás lép fel)(nem mellesleg szivárgás esetén, ez lehet a tűzhely hibájából is, kiszellőzik-e a gáz, vagy telítődik a helység és ha jön egy szikra...). Érdekes ez utóbbit eddig még egy szerelő sem vizsgálta...

Egyszóval vizsgálódj, olvass utána és gondolkozz!

És soha se vásárolj piaci gagyi anyagot!!!

2019. szept. 28. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!