Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gáztűzhely bekötéséhez milyen...

Gáztűzhely bekötéséhez milyen csövet kell használni, és hogy kell tömíteni a csatlakozást?

Figyelt kérdés

Jó a hagyományos flexibilis cső (a fémharisnyás), amit a vízhez is használunk, cagy valami speciális cső kell? Mert az Obiban láttam ilyen kb fél méteres csövet sárga köpenyben, 6-8 ezer forintért, azért olyat nem vennék, ha nem muszáj, főleg, hogy több is kéne belőle.

És a tömítést hogy szokás megoldani, elég a csőben lévő gumigyűrű, vagy esetleg kell a menetre tekerni kócot, szalagot?

2012. dec. 15. 22:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
28%
Ez hihetetlen... Te tényleg nem fogod fel, hogy az életeddel játszol, ha rosszul kötöd be?? Hívj szakembert, ha hülye vagy hozzá. Bár az is igaz, hogy ha felrobban, nem lenne kár érted.
2012. dec. 15. 22:56
 2/25 anonim ***** válasza:
38%

Majd az a hivatalos gázszerelő megmondja, akit felkérsz a munka elvégzésére. Igaza van az elsőnek, inkább ne kontárkodj.

Csak halkan megjegyzem, hogy a biztosító is csak ebben az esetben fizet egy esetleges káreseménynél. Ha magad csinálod, akkor ha véletlenül történik valami, akkor a saját zsebedből kell állnod a környék újraépítését.

2012. dec. 15. 23:02
 3/25 A kérdező kommentje:
Esetleg valami érdemi válasz?
2012. dec. 15. 23:37
 4/25 anonim ***** válasza:
41%
nem. érdemi választ a szerelő fog adni, aki megcsinálja.
2012. dec. 15. 23:38
 5/25 anonim ***** válasza:
81%

Jó a fémharisnyás is, de gázhoz valót vegyél, 2 évente cserélni kell.

A sárga nyújtható saválló, örök darab megéri az árát.

ÉS igen a benne levő gumigyűrű tömít.

2012. dec. 15. 23:40
 6/25 A kérdező kommentje:

Azért elmondanám: gázszerelőt azért nem hívok, mert ez egy új tűzhely, és a garancia feltétele, hogy kizárólag az ő szerelőjüket hívhatom ki, aki 15 ezerért köti be.

Úgy gondolom, két cső összekötése azért nem rakétatudomány, és ezért nem szívesen adnék ki 15 ezret, ha magam is meg tudom csinálni 10 perc alatt.

A balesetek oka meg talán pont az ilyen elképesztően pofátlan harácsolás, ami erre az országra minden téren jellemző. Minimális munkáért mindenki maximális pénzt akar, 50-100 ezer forintos órabérekkel, csak azt nem tudom, miből, amikor az átlagbér a béka segge alatt van. Mert hát neki ugye jár, mert "szakember", elvégzett egy 3 éves szakközepet.

Meg úgy beszéltek, mint ha egy "szakember" nem hibázhatna. Hát dolgoztattam én már "szakemberekkel", aztán nem győztem javíttatni a károkat. Ha felrobbanok, nem fog vigasztalni, hogy nem magamnak, hanem egy ilyen "szakembernek" köszönhetem.

2012. dec. 15. 23:46
 7/25 A kérdező kommentje:
5-ös, köszi!
2012. dec. 15. 23:48
 8/25 anonim ***** válasza:
63%
Ha a garancia feltétele az, hogy a saját szerelőjüknek kell bekötni, akkor nem lesz érvényes a garancia akkor sem, ha saját magadnak kötöd be. Alá kell írni a szerelőnek, hogy ő helyezte üzembe. Szóval ennyivel akár hívhatnál egy másik szerelőt is, aki párezerért beköti neked. Ha már garanciád nem lesz rá, legalább ne repüljön fel a család!
2012. dec. 16. 00:23
 9/25 anonim ***** válasza:
51%

"az Obiban láttam ilyen kb fél méteres csövet sárga köpenyben, 6-8 ezer forintért, azért olyat nem vennék, ha nem muszáj, főleg, hogy több is kéne belőle."

A 6-8ezer ft-os gázcső általában kb egy-másfél méteres hosszúságú.

Ha neked ebből több db. is kellene, akkor te nem a tűzhelyt akarod bekötni, mert azt csak egy kb. 20-30 cm-es db.-al szokták!

(Vagy ha mégis, akkor minimum a szomszédból vinnéd a gázt.)

Ha azt hiszed, hogy csak úgy össze lehet kötni nyakra-főre gázcsöveket, akkor repülni fogsz az ég felé!

Jó utat!

Ja és majd orvost se hívjál ha felrobbantál, hiszen te is meg tudod majd operálni magad.

Legfeljebb majd kiírsz ide egy újabb kérdést az operálás fortélyairól...

Írd már meg, hogy melyik városban laksz, hogy tudjuk majd ha bemondja a híradó, hogy te voltál.

2012. dec. 16. 00:24
 10/25 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk kicseréltették az összes flexi csövet sárga köpenyes merev csőre. Tavaly januárban volt ez az eset.
2012. dec. 16. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!