Papírbrikettátló mennyire préseli össze a papírt?
Papírbrikettárólát akarok csinálni.
Csak azt nem tudom még hogy mennyire lehet préselés közben összenyomni a papírt?
Felére összemegy? Vagy jobban???
Hááát..
Ahhoz igazából kell 3 fázis/10A, egy 4kW-os motor, hidraulika szivattyú alhangon.
A többi egy rohadt masszív szerkezet/állvány ha komolyan gondolod.
Lehet kézierővel, hidraulikus autóemelővel próbálkozni, de hamarabb elég amit csinálsz, mielőtt elkészül a következő.
Én olvasgattam erről a dologról régebben , mert akartam venni ilyen gépet. Aztán a sok infó ismeretében kiszámoltam, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Kis tételben egyáltalán nem.
Egy aukciós oldalon láttam készen egy hidraulikus kézi szerkezetet, nézz utána ott ha ennyire komoly a szándék, de sok pénzt szerintem ne ölj a dologba.
dehogy kell 3 fázis és stb...
Ismerősnek van egy kb 100 éves prése, kovács volt és ott használta... volt egy álló fém keret, a felső összekötőtől jött lefelé egy kb 10 centi átmérőjű menetes szár, aminek a felső végén volt egy kb 3 méter hosszú vasrúd, aminek a két végén 1-1 10 kg-os súly... na ezt az ember szépen megpörgette, és olyan erővel ment lefelé az a menetes szár, hogy az csak na... ilyen gépezettel egészen könnyen megoldható a papír brikettálása, az már más kérdés, hogy nagyon nem érné meg, csak akkor ha van egy ilyen présed a sufniban, mert akkor csak a préselő részét kell átalakítanod...
Hy!
Ha kevered fűrészporral úgy is simán összenyomod felére legalább,ha akarsz ilyet csinálni akkor egy 2t emelővel egybekötbe tökéletes prést csinálhatsz.
Jó ötlet!
Csináljunk konditermet spec. edzéstervvel...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!