Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Lakás vezetékezése mm falvezet...

Lakás vezetékezése mm falvezetékkel, vagy csőbehúzható vezetékkel?

Figyelt kérdés
olcsóbbságot szemelőt tartva. ugye a csőbehúzható megoldás olcsóbb javítást ad. de miért kellene javítani az mm falas megoldást.
2012. nov. 7. 17:12
1 2 3
 11/23 Napkiraly ***** válasza:
2,5-ess konnektorokkal túltervezett a hálózat szerintem, bár ez nem baj. Nálam 1,5-es konnektorok vannak
2012. nov. 7. 23:36
 12/23 anonim ***** válasza:

a másfeles vezeték megengedett terhelése védőcsőben, vakolat alatt 16A, ezért 10A-es biztosítékot lehet maximum elé rakni (MMfal ként 20A, de arra sem illik 10A-nál nagyobbat szerelni). ez normál használat mellett persze elegendő, de ha egy téli hidegben elszáll a fűtésed és 1-2 napig, amíg a szerelő kiér, kénytelen vagy elektromosan fűteni, akkor már határeset, mert nagyon meg kell gondolnod, hogy arra a körre mit kapcsolhatsz még rá.

a 2,5-ösre meg simán rámehet a 16-os biztosíték, aminél már a fent vázolt probléma nem lép fel.

ezért kérdeztem, hogy mit értetek bővítés alatt, amikor szerintem egyszer kell leméretezni úgy, hogy ne a lakás hálózata legyen a szűk keresztmetszet, hanem a villanyóra biztosítéka és akkor többet nem kell hozzányúlni.

2012. nov. 8. 14:51
 13/23 anonim ***** válasza:
Bővítés alatt azt értem én, hogy valamiért kell egy plusz konnektor. Akkor ha jól megvan csinálva a csövezés, és nem spóroltunk a cső átmérőjével sem mindenhol, akkor simán be lehet húzni a plusz vezetéket, akár az órától is úgy, hogy 3 méternél többet nem kell vésni.
2012. nov. 8. 15:05
 14/23 Napkiraly ***** válasza:
Akkor jó, nem szoktam fűteni konnektorról, arra van 380-as beépített hőtárolós villanykályhám. Féltem hogy alulméreteztünk valamit, de akkor nem.
2012. nov. 8. 19:30
 15/23 anonim ***** válasza:
az is elszállhat...
2012. nov. 8. 22:30
 16/23 Napkiraly ***** válasza:
nem használom az a tartalék
2012. nov. 8. 23:46
 17/23 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat , hozzászólásokat.
2012. nov. 9. 19:34
 18/23 anonim válasza:
Csövezés esetén jelentősen egyszerűbbek a bővítések és az esetleges javítások. www.sosvillany.hu
2012. nov. 10. 23:39
 19/23 anonim ***** válasza:

én nem tudom, ki hol él, de megálljon a menet, ti nem láttatok még 2,5-ös vezetéket szétolvadni mint a vaj?

A mai energiaigényekhez már komolyabb kell, de akár fejben is csak add össze, mit köthetsz a konnektorra:

mikró+számítógép + mosógép + esetleg télen egy hősugárzó szépen 3 KW-tal, na aztán majd lehet lesni, hogy megégett a műanyag stb ...

2012. nov. 11. 07:44
 20/23 Napkiraly ***** válasza:
nálam 2,5-es gerincről 1,5-es konnektorok jönnek le. Erre van 3 tv, számítógép, hűtő, mikró, rengeteg lámpaelszívó, mosógép. Ezenkívül a villanykályha önálló rendszer. Állítólag ez így jó
2012. nov. 11. 08:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!