Lakás vezetékezése mm falvezetékkel, vagy csőbehúzható vezetékkel?
a másfeles vezeték megengedett terhelése védőcsőben, vakolat alatt 16A, ezért 10A-es biztosítékot lehet maximum elé rakni (MMfal ként 20A, de arra sem illik 10A-nál nagyobbat szerelni). ez normál használat mellett persze elegendő, de ha egy téli hidegben elszáll a fűtésed és 1-2 napig, amíg a szerelő kiér, kénytelen vagy elektromosan fűteni, akkor már határeset, mert nagyon meg kell gondolnod, hogy arra a körre mit kapcsolhatsz még rá.
a 2,5-ösre meg simán rámehet a 16-os biztosíték, aminél már a fent vázolt probléma nem lép fel.
ezért kérdeztem, hogy mit értetek bővítés alatt, amikor szerintem egyszer kell leméretezni úgy, hogy ne a lakás hálózata legyen a szűk keresztmetszet, hanem a villanyóra biztosítéka és akkor többet nem kell hozzányúlni.
én nem tudom, ki hol él, de megálljon a menet, ti nem láttatok még 2,5-ös vezetéket szétolvadni mint a vaj?
A mai energiaigényekhez már komolyabb kell, de akár fejben is csak add össze, mit köthetsz a konnektorra:
mikró+számítógép + mosógép + esetleg télen egy hősugárzó szépen 3 KW-tal, na aztán majd lehet lesni, hogy megégett a műanyag stb ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!