Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Központi fűtésnél mit tartotok...

Központi fűtésnél mit tartotok jónak?

Figyelt kérdés
Gravitációs rendszer lesz kiépítve, falon kívül futó acélcsövekkel, vegyes tüzelésű kazánnal. A kazán építője szerint legyen a kezdő cső 2" és ne legyen kisebb a visszatérő 3/4"-nál. A szerelők ezt nem így gondolják... Kinek higgyünk? Nem akarjuk, hogy elrontsák, bízunk bennük, de a kazános is érti a dolgát... Szóval? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
2012. okt. 23. 20:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mit jelent hogy a falon kívül futó csövekkel? A nagy vastag kimenőágat kivezeted a hidegbe? Vagy hogy?
2012. okt. 24. 09:33
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

"A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.":

Minden válaszodra toltam a zöld kezecskét... mindent szépen megfogalmaztál, és mindenben igazad is van, de látod vannak ilyen makacs eberek, akik nem látnak az orruk elé 10 centivel... Régen nálunk is gravitációs rendszer volt, de -20 éve amióta be van vezetve a gáz, azóta természetesen van keringető is és mára a vastag csövek már csak a pincében maradtak meg hogy elosszák a vizet, itt fent a lakótérben már csak a fél colos rézcsövek vannak...

Kedves kérdező, nem tudom, hogy milyen korosztály, de pl arra is lehetne gondolni, hogy ha egyszer lesznek gyerekek, és apa dolgozik, anya meg a gyerekkel foglalkozik, akkor ki tesz a tűzre... akkorra lehet, hogy gázkazán kellene, és akkor lőttek az egésznek... ha nem aktuális, akkor is hasonlókra kell gondolni, ez csak egy példa volt...

2012. okt. 24. 22:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Köszi!

Elég sok olyan kérdéssel találkoztam már, ahol a kérdező ugyan föltette a kérdését, de igazából - függetlenül a válaszoktól - nem is akar változtatni az elképzelésén. Úgy látszik, ez is ilyen.

Semmi gond, mindenkinek szíve joga olyan fűtést építeni, amilyet akar, be fogja látni a hiányosságait.

Mindenkinek szíve joga olyan fűtést építeni, amivel igazából nem növeli az ingatlanja értékét, mert kevés vevő tolerálja az elavult fűtést, otromba vastag, ráadásul falon kívüli csövekkel.

Mindenkinek szíve joga (akár sokkal) többet költeni egy ráadásul elavult rendszerre (vas: 750-1100/m, 5 rétegű alu: 275-450/m, keringető szivattyú: 12eFt(tehát 20 m csőnél már simán megtérül!!!), biztonsági szelep nyílt rendszernél nem szükséges, elég a thermosztatikus huzatszabályzó).

És végül mindenkinek szíve joga a feje után menni...

2012. okt. 25. 10:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem okoskodni szeretnék, de a gravitációs fűtésnek is megvannak az előnyei, egy szigeteletlen házba pl nagyon jól tud jönni, hogy nem kell hajnalban megrakni a tüzet. Én úgy vettem észre, hogy amióta megcsináltattam a hőszigetelést csak gond a gravitációs rendszerű fűtés, így az lesz a következő, bár nem ajánlják a 60 fok alatti előremenőt, de már 6-7 éve így használom a kazánt, szerencsére semmi baja.
2016. ápr. 18. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!