Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Központi fűtés mennyibe kerül?

Központi fűtés mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy régi paraszt házat szeretném korszerűsíteni,jelenleg semmilyen fűtés nincs(kályhák voltak)

2 szoba,konyha,fürdő,előszoba, kazánnal, radiátorokkal munkadíjal stb stb vel,mennyibe kerülne?

2012. szept. 8. 13:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

350000-1.5 millió cakpakk.

Azért ekkora a szórás ,mert nem írtál semmi konkrét infót.

De jobb lenne ha több vizest is megkérdeznél akik felmérik a házadat és pontosabbat tudnak mondani.

2012. szept. 8. 13:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Öt helyiség, radiátorokkal, kazánnal, csövekkel és szivattyúval, termosztáttal esetleg automatikával nem áll meg egymillió alatt, ha korrekt munkát akarsz.

Én először a hőveszteség csökkentésére áldoznék (saját káromon tanultam meg) úgymint nyílászárók, utólagos hőszigetelés.

Ezután lehet pontosan méretezni egy fűtési rendszert.

2012. szept. 8. 13:52
 3/14 anonim ***** válasza:
Milliós nagyságrendű költség.
2012. szept. 8. 14:23
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nyílás záró csere meg volt(ajtó ablak )még a nyár elein.

De meg tudnátok mondani amúgy,mi kerül benne ilyen sokba?Mert ahogy én számolgattam kazán 100e radiátor 50-60e,vezetékeket nem tudom,de a munka díja ilyen drága lenne?

kb 100nm2 lenne szó, belmagasság 240cm!

2012. szept. 8. 16:45
 5/14 kovpet ***** válasza:
100%

nm2? Négyzetnanométer? Akkor tényleg olcsó lesz, egy gyertya befűti :)

Egyébként igen, milliós tétel, sajnos. A cső is sok, a munka is. De te hogy számoltad a fentieket?

A kazán sem 100ezer, inkább 200, sőt... Használtan vennéd, vagy hogy 100? A radiátor 50-60? Darabja 20-30 inkább és neked kellene mondjuk 5db.

2012. szept. 8. 20:13
 6/14 anonim ***** válasza:

Ezen felül a kazánhoz keringető szivattyú, a radiátorokhoz szelepek, (van 30 ezer/darabért is) légtelenítők, kiegyenlítő tartály, csatlakozó hollanderek......

Akkor még termosztát (opcionális) és vezérlés.

2012. szept. 8. 20:39
 7/14 A kérdező kommentje:

el nézést,el írtam!:)

de igen,én 105e ért néztem ki a helyi kereskedésben 20 kw-os

radiátort is néztem,kicsi 7e.nagy 15e,ezekre becsültem 160e forintot,képzelni se mertem hogy a többi "aprósággal" akár millióig is el mehet!

Esetlegesen pályázattal még meg tudnám csinálni ha valóban ilyen drága.De ahhoz meg nem értek! :)

2012. szept. 8. 21:43
 8/14 anonim ***** válasza:

A pályázattal meg az a gond, hogy utólag kapod csak meg a pénzt. Szóval neked kell finanszírozni mindent és max jövőre megkapod a támogatást.

A kazánban a szivattyú már benne van. De egy jobb kazán 250-nél kezdődik, olyan aminek a hatásfoka is elfogadható. Ne felejtsd el a gázfogyasztást sem, nem mindegy. Mindig a beruházás a legdrágább, és ezek nem hamar térülnek meg.

2012. szept. 9. 05:54
 9/14 anonim ***** válasza:

"A kazánban a szivattyú már benne van."

Igen, a gázkazánokban. A szilárd tüzeléses kazánokban meg nincs

2012. szept. 9. 10:23
 10/14 anonim ***** válasza:

Most gázkazánról, vagy vegyesről beszélünk? Netán mindkettő lenne?

Legalább ezt jó lenne tudni.

Lehet, hogy kapsz kazánt 100e környékén, de az a legfapadosabb török, olasz kazánok közül valóak, amik nem épp a minőségükről híresek. Ha nem 1-2 évre tervezel, 180-200e alatt én nem néznék kazánt. Se gázost, se vegyest.

A munka sem egy egynapos dolog. Egy teljes rendszernél azért kell rendesen fúrni, vésni, hegeszteni, forrasztani, stb.

Ha pedig nem feketén akarod csinálni, akkor a terveztetés, engedélyeztetés sem két fillér.

Ha garanciát is akarsz a kazánodra, szakszervizzel kell beüzemeltetni. Ez annyit jelent, hogy sokadik telefonálgatásra végre veszik a fáradtságot, hogy kijöjjenek, ránéznek a kazánra, esetleg ellenőrzik az égéstermék elvezetést és lepecsételik a garanciapapírt. Ez kapásból 30e körül van.

De ha csak azt nézzük egy indító idom a kazánhoz is 10-15e Ft körül van. A többi égéstermék elvezető idom sincs ingyen. Nálunk a vegyes kazán füstcsövei (2 könyök, 1 méteres 160-as cső) is volt olyan 25e, a gázkazáné (turbós) indítóidom, ellenőrzőidom (mert ez is kötelező), 2 könyök, 1 méteres cső, 1 kivezető idom, bilincsek... máris újabb 60 ezer!

A csőszereléshez is rengeteg idom, elzáró és egyéb szerelvény kell, összességében ezek is simán hat számjegyű összeget tehetnek ki egy teljes házra.

És még lehetne sorolni.

Először én is kicsit sokalltam, mikor nálam csinálták, de hidd el simán összejön az a milliós végösszeg.

2012. szept. 9. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!