Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Központi fűtésnél mit tartotok...

Központi fűtésnél mit tartotok jónak?

Figyelt kérdés
Gravitációs rendszer lesz kiépítve, falon kívül futó acélcsövekkel, vegyes tüzelésű kazánnal. A kazán építője szerint legyen a kezdő cső 2" és ne legyen kisebb a visszatérő 3/4"-nál. A szerelők ezt nem így gondolják... Kinek higgyünk? Nem akarjuk, hogy elrontsák, bízunk bennük, de a kazános is érti a dolgát... Szóval? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
2012. okt. 23. 20:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%

A gravitációs már vagy 20-30 éve is elavult volt, túl sok megkötés kell hozzá, hogy jó legyen. Ocsmány vastag csövek, emiatt drága is.

Szivattyú és valami olcsóbb csövezés.

2012. okt. 23. 21:27
 2/14 anonim ***** válasza:
19%
Semmit. A központi fűtés alapjában rossz. A hőközpont egy csaló banda, több tízezreket fizettetnek, hogy tömjék a saját zsebeiket.
2012. okt. 23. 21:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Tudod Te, hogy mi az a központi fűtés? És a vegyes tüzelésű kazán?

Valaki tudja értelmezni is a kérdést és válaszolni is tudna?

2012. okt. 23. 21:43
 4/14 anonim ***** válasza:
54%

Epic!

Válaszoltam, ott az #1-es...

2012. okt. 23. 21:52
 5/14 A kérdező kommentje:
Általános iskola! Értelmező olvasás... Hmmm, agyi katasztrófa! ;) Jobbulást elsőke! :D
2012. okt. 23. 21:57
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Te mi a francról beszélsz? Értelmesen válaszolok a kérdésedre, erre kötekedsz???

Értelmező olvasás? Tessék:

"Központi fűtésnél mit tartotok jónak?"

"Kinek higgyünk?"

(senkinek, bár ez nem volt leírva) A gravitációs már vagy 20-30 éve is elavult volt

"Szóval?"

"Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?"

(Igen, bár ezt sem írtam, nem hittem, hogy te vagy híján az értelmező olvasásnak, és szuperlativuszokban kell válaszolni) túl sok megkötés kell hozzá, hogy jó legyen. Ocsmány vastag csövek, emiatt drága is.

Tanulj már meg olvasni, mielőtt eszetlenül leugatod az egyetlen értelmes válaszolódat!!!

2012. okt. 23. 22:13
 7/14 A kérdező kommentje:

Te ma itt az egyetlen értelmetlen válaszadó vagy, kopj le! Pápá!

Ez konkrétan a csövek megválasztására vonatkozó kérdés, ez nem opcionális dolog, mi már döntöttünk, gravitációs lesz, nem érdekel mi a véleményed róla!

Központi fűtésnél mit tartotok jónak?

Gravitációs rendszer LESZ kiépítve, falon kívül futó acélcsövekkel, vegyes tüzelésű kazánnal. A kazán építője szerint legyen a kezdő cső 2" és ne legyen kisebb a visszatérő 3/4"-nál. A szerelők ezt nem így gondolják... KINEK HIGGYÜNK? Nem akarjuk, hogy elrontsák, bízunk bennük, de a kazános is érti a dolgát... Szóval? Van valakinek EZZEL kapcsolatban tapasztalata?

Hm, még jó, hogy az életben nem kell veled ezen kívül kapcsolatba kerülnöm! :)

2012. okt. 23. 22:22
 8/14 anonim ***** válasza:
70%

Ja, hát ha fafejű vagy és nem érdekel más véleménye, akkor nem próbállak lebeszélni egy vacak rendszerről... Végül is mi a francnak a rendesen szabályozható rendszer...

Amúgy meg:

"A kazán építője szerint legyen a kezdő cső 2" és ne legyen kisebb a visszatérő 3/4"-nál. A szerelők ezt nem így gondolják... Kinek higgyünk?"

Lehet, hogy a szerelőknek.

Bár piszkosul nem tudjuk, hogy mit is akarnak a szerelők, mert egy árva szóval nem írtad le, de lehet, hogy nekik kéne. Végül is a leírásod alapján el lehet dönteni, hogy a szerelő mit is szeretne pontosan... És pl. azt is szépen kifejtetted, hogy mekkora a hálózat, hány méter cső, hány radiátor van, ezek is végül is teljesen lényegtelen információk, mert tök mindegy, hogy 1 radiátor van összesen 5 m csővel, vagy 30, 150 m csővel...

Szóval a sz@rul feltett kérdésre na várd azt a választ, amit hallani szeretnél! Jár a szád az értelmező olvasásról?! Előbb tanulj meg úgy megfogalmazni valamit, hogy az egyértelműen megválaszolható legyen!

2012. okt. 23. 22:38
 9/14 anonim ***** válasza:
Szép kis vita van itt.Én igazából azt nem értem a grav.központi miért nem jó és miért elavult?Az egyik legjobb fűtésrendszer nem kell keringető se áramszünet esetén is megfordul a víz.Sajnos a cső méreteket nem tudom de ha érdekel a kerületét le tudom mérni de nem most mert sajna megyek melózni.
2012. okt. 24. 04:19
 10/14 anonim ***** válasza:
54%

Elavult, mert:

-a rendes áramláshoz otromba vastag csövek kellenek

-a rendes áramláshoz viszonylag meleg előremenő kell, ami meg nem komfortos

-magas előremenő hőmérséklettel nagyok a hőingadozások

-a kazántól távolabbi pontokon fokozottan romlik az áramlás és a komfortérzet

-nagy víztömeg van a rendszerben, ezért lassú a reagálása

-csak szivattyú beépítésével modernizálható akkor meg már fölösleges a vastag, otromba drága cső

-a magas előremenő hőmérséklet miatt a radiátorok kicsik kell legyenek, ezért bármilyen modernebb, alacsonyabb hőmérsékletűnél radiátor csere is van

-stb.

2012. okt. 24. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!