Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hol, kivel tudnék levágatni...

Hol, kivel tudnék levágatni 20 db 568 x 52 x 8 mm méretű fadarabot?

Figyelt kérdés
Az IKEA-s ágyam rácsai ezek tulajdonképpen, de állandóan eltörnek és rohadtul utálom újra és újra megvenni, ezért gondoltam, hogy valami keményebb léceket tennék a helyére.
2012. okt. 8. 19:07
 1/9 Shai-Hulud ***** válasza:

Bármelyik asztalos leszabja neked.

De ha állandóan eltörnek, én a helyedben inkább kicsit vastagabb anyagból szabatnám le. Pl. a 8 mm helyett 12 mm-esből. Érdekes módon a másfélszeres vastagságtól sokkal erősebb lesz a fa, majdnem kétszerese az eredetinek.

Igaz, kissé merevebb is lesz, azaz nem rugózik annyira.

2012. okt. 8. 19:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Igazság szerint mindegyik helyén van egy-egy zseb, amibe bele kell bújtatni és ez korlátozza némileg a vastagságot. Az eredeti léc 8 mm vastag, ebből indultam ki. Kb. 10-ig lehet elmenni, ezt akkor majd még megnézem. Köszi.
2012. okt. 8. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Miliméter pontosan egy asztalos sem fog dolgozni!

Ha tartósabb anyagot akarsz, akkor használj rétegelt lemezt. Az sokkal erősebb és rugalmasabb a sima fenyőlécnél!

u.i: IKEA ágyrácson ne szeretkezz! Nekem rendszeresen eltörik egy-egy léc akció közben! De legalább vidámak vagyunk...

Vettem néhány 2000 Ft-os ágyrácsot, 2 perc alatt cserélem, ha kell. Bár már azon gondolkozom, hogy kicserélem az egészet 18 mm-es OSB-re...

2012. okt. 8. 21:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tényleg én is inkább veszek egy tábla vastagabb OSB-t, meg egy dekopír fűrészt, oszt lenyesem magamnak...
2012. okt. 9. 00:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Már hogyne vágna miliméter pontosan? Csak be kell állítani a gépet, és ha kell ezer db egyformát vág. Na mindegy.

Szóval bármelyik asztalos levágja neked, pontosan.

Osb-t ne használj, mert ebben a méretben semmit nem ér, nagyon gyenge.

2012. okt. 9. 13:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Kértem árajánlatot egy asztalostól, aki visszadobta, hogy nem vállalja... nem értettem, hogy miért, és valóban elhittem, hogy nem vág ennyire aprólékosan, de akkor ez kilőhető. Ezesetben ba.sza meg...
2012. okt. 9. 17:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Valószínű nem volt neki rétegelt lemez táblája, és nem tudott volna olyan árat mondani, ami elfogadható lett volna, mivel még el kellett volna menni érte, stb.

Egy dolgot még megpróbálnék. Keress egy lapszabászatot, ahol lapanyagot is árulnak. Ott kell lennie 8-as lemeznek, és le is vágják Neked.

2012. okt. 9. 20:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :-)
2012. okt. 9. 21:45
 9/9 ekeke ***** válasza:
Nekem van egy csomó IKEA rétegelt lemezből készített, kissé hajlított ágyrácsom. Némi pénzért el is adnám, Bp. Ha az is gyenge, kettől kell egymáshoz pántolni és még állítani is lehet az erejét a hosszal.
2012. okt. 11. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!