Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Házilag térkő? Segítene valaki?

Házilag térkő? Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy rengeteg a terméskövünk itthon, és arra gondoltam, hogy lerakjuk térkőnek. Lehet egyáltalán? Ha a sima fele kerülne felülre, szépen egymás mellé lerakva a közét betonnal kell kiönteni? Vagy hogy?
2012. okt. 2. 12:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Tégy egy próbát: egy nagy vödörbe tegyél annyi követ, amennyi a vödör pereme alatt elfér, ezután töltsd fel vízzel és jelöld be a vízszintet. Ha másnapra lejjebb ment a vízszint, akkor a kő nedvszívó, és szétfagy az első télen.

Én beton aljzatot (járdát) készítenék, arra flexibilis csemperagasztóval ragasztanám (létezik direkt terméskő ragasztó is) és ugyanazzal fugáznám. Végül kapna egy vegyszeres kezelést, főleg ott, ahol sokat járnánk rajta, hogy szennytaszító legyen. Ebből is van olyan, amitől mindig úgy néz ki a kő, mintha nedves lenne, de van száraz hatású is.

2012. okt. 6. 23:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Asszzztta, nem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolult, de köszönöm a válaszodat! Amúgy már megcsináltuk, majd kiderül jó lesz-e. Sokáig nem írt ide senki, aztán nekiálltunk :) Tök egyszerűen: leástunk kb. 70 cm-t, az aljára sóder került, aztán beleraktuk a nagy termésköveket úgy, hogy a sima felület legyen felül, közben néztük a vízszintet. A végén homokot tettünk közéje. Lesz ami lesz.
2012. okt. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!