Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szobafestés "házilag"?

Szobafestés "házilag"?

Figyelt kérdés
frissen glettelt falunk van,elméletben úgy képzelem,hogy először alapozót hengerezek fel,majd valami színt rá!gyakorlattól tartok egy kicsit,hogy fog összejönni!tapasztalatok,tippek,tanácsok?mire figyeljek?úgy terveztem,hogy a mennyezet alá kb.10cm-re tennék szegélyt(ami elvál.az oldalfalat a mennyezettől) csak nem tudom,h festés elött vagy után kell felragasztani és mivel tudom kimérni a helyet?vízmértékkel?
2012. aug. 30. 16:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
a díszlécet biztos, hogy előtte kell feltenni, mert ragasztani kell, és nem festenek ki előtte, mert lefolyhat a ragasztó (sziloplaszt). de vékonyabb ecsettel kell azt a részt körbe majd alatta illetve ha színes a mennyezet, felette is. a többi sok mindentől függ. pl milyen szín? amire figyelj, hogy se túl gyorsan, se túl lassan ne csináld. mert ha elsieted, nem lesz elég festék a falon, ha meg nagyon pepecselsz vele, akkor meg csíkos lesz. az biztos, hogy több réteget kell felvinned. minél kényesebb a szín, annál többet. egy-egy napot várjál a festések között, hogy tuti megszáradjon. teríts le mindent, mert össze fogod kenni a dolgokat.
2012. aug. 30. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:
ja és ha rám hallgatsz, életed első festésének valami pasztellszínt válassz, ne egy mittomén hupikéket ami erős szín, mert azokat nehezebb szépen megcsinálni. még a profiknak is sokszor foltos lesz.
2012. aug. 30. 16:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A fali festékekhez nem kell alapozó, hanem két rétegben kell felvinni ugyanazt. Érdemes légáteresztőt venn, drágább, de jó. A héra pl remekül fed!

Színnel jobban jársz, ha a boltban keverteted ki, színminta alapján, mintha otthon pepecselsz, mert az nem mindig lesz olyan, amilyennek ígérik a gyártók.

Arra figyelj, hogy mindig egy irányban fess (fel-le általában)

Hengerből jó minőségűt vegyél, és jól csöpögtesd le.

A mennyezet alá ragasztott szegélyhez nem kell vízmérték, hanem a plafonhoz kell illeszkednie! Tehát a plafontól méred le mindenhol a 10 cm-t, így egy vonalban párhuzamosan futnak. (hiába vízszintes a szegély, ha esetleg a mennyezet nem, akkor csálé lesz)

2012. aug. 30. 16:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

És előbb fess, utána csinálj huzatot, közben csukva a nyílászárók.

A szegélyt én festés után tenném, nem sziloplassztal, hanem ragasztóval, az szilárdabb, nem folyik.

Ha festés előtt felteszed, végig ecsetezni kell alatta, nehogy összekend!

2012. aug. 30. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg ezt a videót kezdésnek jó, hogy legyen valami elképzelésed :) http://www.youtube.com/watch?v=f5KcBXGTBr4&feature=relmfu
2012. aug. 30. 17:03
 6/11 A kérdező kommentje:
hú!tök sokat segítetettek!köszönöm!sajnos a mennyezet biztos,hogy nem egyenes,az oldalfal és a mennyezet találkozásánál homorú!állítólag annó sörösüveggel formásták!
2012. aug. 30. 18:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt viszont könnyebb hengerrel festeni, csak feltolod, és már a plafon is megvan, nincs szöglet :-)
2012. aug. 30. 20:04
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

Ha nem értesz hozzá akkor csak abban az esetben állj neki ha ez a helyiség nem a nappali, előtér, étkező amit minden vendég lát mert szinte biztos hogy nem lesz tökéletes a munkád.

Sokan vannak akik maguk festenek.

Festettem már ilyen után és volt pár hiányosság amit pótolnom kellett.

Az előttem lévők hülyeséget írtak.

Díszlécet festés előtt kell felrakni.

Nem kell 1 napot várni amíg megszárad a festék. Elég neki 2 óra.

Nem attól lesz foltos a fal hogy hupililára fested és egy normális szakember minden színt fel tud vinni úgy hogy ne legyen foltos. Frissen glettelt felületre főleg.

2012. aug. 30. 22:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Pár hete festettem. Poli-Farbe Neo festéket vettem, négy kiló még sok is volt egy panel konyhájára. Alapozásban nem tudok segíteni, de ez a festék egy rétegben, két óra alatt teljesen, folt nélkül megszáradt, pedig fekete égésnyomot is el kellett fednie. A pakolás és a fóliázás komolyabb munka volt.
2012. aug. 31. 05:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nrm írtunk hülyeséget.

Attól, hogy nekünk nem telik festőt megfizetni, nem vagyunk barbárok.

Mi személy szerint elég sokat gyakoroltunk. Eljöhetsz megnézni, 10 éve magunk festünk, tökéletes.

2012. aug. 31. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!