Szobafestés "házilag"?
A fali festékekhez nem kell alapozó, hanem két rétegben kell felvinni ugyanazt. Érdemes légáteresztőt venn, drágább, de jó. A héra pl remekül fed!
Színnel jobban jársz, ha a boltban keverteted ki, színminta alapján, mintha otthon pepecselsz, mert az nem mindig lesz olyan, amilyennek ígérik a gyártók.
Arra figyelj, hogy mindig egy irányban fess (fel-le általában)
Hengerből jó minőségűt vegyél, és jól csöpögtesd le.
A mennyezet alá ragasztott szegélyhez nem kell vízmérték, hanem a plafonhoz kell illeszkednie! Tehát a plafontól méred le mindenhol a 10 cm-t, így egy vonalban párhuzamosan futnak. (hiába vízszintes a szegély, ha esetleg a mennyezet nem, akkor csálé lesz)
És előbb fess, utána csinálj huzatot, közben csukva a nyílászárók.
A szegélyt én festés után tenném, nem sziloplassztal, hanem ragasztóval, az szilárdabb, nem folyik.
Ha festés előtt felteszed, végig ecsetezni kell alatta, nehogy összekend!
Ha nem értesz hozzá akkor csak abban az esetben állj neki ha ez a helyiség nem a nappali, előtér, étkező amit minden vendég lát mert szinte biztos hogy nem lesz tökéletes a munkád.
Sokan vannak akik maguk festenek.
Festettem már ilyen után és volt pár hiányosság amit pótolnom kellett.
Az előttem lévők hülyeséget írtak.
Díszlécet festés előtt kell felrakni.
Nem kell 1 napot várni amíg megszárad a festék. Elég neki 2 óra.
Nem attól lesz foltos a fal hogy hupililára fested és egy normális szakember minden színt fel tud vinni úgy hogy ne legyen foltos. Frissen glettelt felületre főleg.
Nrm írtunk hülyeséget.
Attól, hogy nekünk nem telik festőt megfizetni, nem vagyunk barbárok.
Mi személy szerint elég sokat gyakoroltunk. Eljöhetsz megnézni, 10 éve magunk festünk, tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!