Hogyan lehetne átalakítani egy 120V/10V 11 Wattos AC/AC trafót 230V->10V-osra?
Van egy kb. 10 éves amerikai Audiovox konyha rádióm, ami eredetileg 120 voltra volt tervezve. A "E" vasmagos trafóját kivettem belőle aminek a mérete 48x40x19, az E középső szára 18 mm széles.
Hogyan lehetne átalakítani ezt a trafót, hogy 230 V-on adjon 10 voltos váltakozó áramot?
Cseréld ki, ne sz@rakodj vele, mert nem éri meg.
Elvileg rá kellene tekercselni a primer oldalra, de úgysem fog elférni.
Háromszáz (!!!) forintért vettem a piacon trafót.
Megsúgom neked, hogy alapból minden transzformátor AC/AC.
Egyenirányítás és szűrés után kapsz csak egyenáramot.
Én a 110 V-os amerikai csöves erősítőmet üzemeltetem ilyen trafóról, idestova 20 éve.
Bármilyen használtcikk piacon kapsz, átalakítani a jelenlegit azért sem érdemes, mert szigetelési problémák is lesznek a közel dupla primer feszültség miatt.
Köszönöm a sok választ, tényleg úgy néz ki, hogy jelenleg a legolcsóbb megoldásnak a 230V/120V-os 45 Wattos trafó néz ki az Orfeusznál. Az eredeti trafót persze ehhez vissza kell tennem, de ez nem probléma.
Persze, a legelegánsabb megoldás a pici toroid trafó lenne, de 4-5000Ft-ért nekem ez nem érné meg.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!