Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kilyukadt lábast, edényt,...

Kilyukadt lábast, edényt, (zománcozottat) hogyan lehet "befoltozni"?

Figyelt kérdés
Vagy nincs más lehetőség, dobjam ki?
2012. szept. 3. 15:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Gazzal meglehetne hegeszteni de nem szokas ilyenel kinlodni ahogy gondolod mas kidobna hiaba hegeszted be mashol megint kilyukad zomanc is karosodik a hegsztestol ronda egett lessz de mas tartos foltozast nem talalsz
2012. szept. 3. 15:44
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Anyós jelöltem adta "feladatba" páromnak. Ő még abban az időben nőtt fel, hogy semmit nem dobunk ki :) Párom sem tudott rá semmi tartós megoldást.
2012. szept. 3. 15:51
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Semmi, kuka. Az első jól mondta, a zománc úgyis károsodott, a hegesztéstől csak jobban fog.

Én sem vagyok teljesen híve a fogyasztói társadalomnak, amit tudok, javítok, de azért lyukas zománclábast dobjunk már ki :)

2012. szept. 3. 17:06
 4/16 anonim ***** válasza:

Régen sem hegesztették,hanem cinnel tömték be a lyukat. Vagy szegeccsel tettek rá foltot. De egyik esetben sem lehetett már benne ecetes,vagy káposztás ételt főzni.

Ma már nem hiszem,hogy van olyan mester,aki foglalkozik vele. Nem is érné meg. Dobjátok ki.

2012. szept. 3. 18:20
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Sajnos akkor kidobásra lesz ítélve három kedvenc lábas :)
2012. szept. 3. 18:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Emlékük szívünkben örökké tovább él :)
2012. szept. 3. 18:36
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

lyukat át kell szegecselni, kívül belül alumínium alátéttel, amit a tömítés miatt liszt/víz keverékkel kell bekenyni, aztán szépen összekalapálni, formázni.

a cin kiolvad a melegtől nem jó, ólom tartalmát sem túl jó megenni.

2012. szept. 3. 20:14
 8/16 anonim ***** válasza:
53%
nálunk még így csinálták, és bármit lehet benne főzni utána is.valamint tartós is.
2012. szept. 3. 20:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Felénk nem ónnal (cin) forrstották be, hanem rézzel!

Vagy alumínium szegeccsel javították...

Manapság már én se foglalkoznék vele, hanem kidobnám!

2012. szept. 3. 21:01
 10/16 anonim ***** válasza:

alu szegecs

nagyim is ragaszkodik az ezeréves (najó,csak 50-60) éves lábasaihoz,van amin már több az aluszegecs mint a fazék,de nem hajlandó az újakban főzni,amikből már vagy 30 van,hátha valamelyikek tetszenek neki...

2012. szept. 4. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!