Kilyukadt lábast, edényt, (zománcozottat) hogyan lehet "befoltozni"?
Semmi, kuka. Az első jól mondta, a zománc úgyis károsodott, a hegesztéstől csak jobban fog.
Én sem vagyok teljesen híve a fogyasztói társadalomnak, amit tudok, javítok, de azért lyukas zománclábast dobjunk már ki :)
Régen sem hegesztették,hanem cinnel tömték be a lyukat. Vagy szegeccsel tettek rá foltot. De egyik esetben sem lehetett már benne ecetes,vagy káposztás ételt főzni.
Ma már nem hiszem,hogy van olyan mester,aki foglalkozik vele. Nem is érné meg. Dobjátok ki.
lyukat át kell szegecselni, kívül belül alumínium alátéttel, amit a tömítés miatt liszt/víz keverékkel kell bekenyni, aztán szépen összekalapálni, formázni.
a cin kiolvad a melegtől nem jó, ólom tartalmát sem túl jó megenni.
Felénk nem ónnal (cin) forrstották be, hanem rézzel!
Vagy alumínium szegeccsel javították...
Manapság már én se foglalkoznék vele, hanem kidobnám!
alu szegecs
nagyim is ragaszkodik az ezeréves (najó,csak 50-60) éves lábasaihoz,van amin már több az aluszegecs mint a fazék,de nem hajlandó az újakban főzni,amikből már vagy 30 van,hátha valamelyikek tetszenek neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!