Lehet-e (és ha igen, hogyan? ) 5 cm vastag hungarocell táblákat felragasztani pincefödémre illetve garázs menyezetre dübelezés nélkül?
Kohóhabsalak betonból épült a társasházunk a hetvenes években, amibe meglehetősen nehéz lyukakat fúrni. Ezért keresek olyan megoldást amivel elkerülhető lenne a dübelezés ami sok-sok fúrást igényelne.
Télen a gázszámlánk 38 ezer Ft-ot is eléri (év közben nem több mint 3 ezer Ft.) és ennek az egyik oka az, hogy lábaink lefagynak a hideg kövezeten.
hali
Hogyha hőszigetelni akarsz akkor mindenképp azt a megoldást javaslom ,hogy:
Födém
Légréteg x cm
kőzetgyapot x cm
vékony hungarocel vagy gipszkarton.
Ez a legjobb hőszigetelő megoldás.
Ezen felűl ,ha tehetitek vegyetek vastag szőnyeget mert rengeteget szigetel az is illetve ,ha sétálsz nincs az a vad hideg érzésed.
Sok sikert!
/Nekünk is hasonló problémánk van csak a födémmel így egy épületgépész havert megkerestem aki ezt javasolta. Nem próbáltam így nem tudom ,hogy mennyire hasznos a tanács./
Csak simán felragasztod. Belül nem kell dübel.
De akkor inkább 10cm vegyél.
Jó az ötlet és a réteg rend is. Ha van rá keret akkor csinálja ezt.
Ha elfér akkor 10cm vagy 12cm-es polisztirol lapokat simán fel tudod tenni a ragasztójával. De poliuretán habbal is felrakhatod. Van ahol avval ragasztották. [link] így még ragasztót sem kell keverned. Talán így a legtisztább.
Köszönöm a javaslatotokat,
Első váloszolónak: jól hangzik, mert levegő zárványt is tartalmaz de sajnos erre most nincs se keret se szaki.
Ilyent: Mit értesz az alatt, hogy "belül nem kell dübel"?
Miért, mert "kívül" kell? Mi itt a belül és kívül?
Szóval szerinted dübelezés nélkül nem lehet megoldani?
Bence_: Köszi a tippet a purhabos ragasztóról!
Feltételezem, hogy a pince és a garázsok falai illetve a mennyezetei ki vannak meszelve vagy más fehér festékkel festve...
Szükséges valami előkészítési munkát csinálni a menyezeten vagy rögtön lehet ragasztani a hungarocell lapokat?
Hogyan kell a ragasztót felkenni a hungarocell lapokra, csak néhány helyen 5-10 cm-es foltokban, vagy körbe a perem mellett és a közepén, vagy teljesen be kell kenni illetve "festeni" a hungarocell táblák felső, ragasztott oldalát a ragasztóval?
Ilyent: Mit értesz az alatt, hogy "belül nem kell dübel"?
Miért, mert "kívül" kell? Mi itt a belül és kívül?
A házon belül nem kell.
Kívül is 5cm felett és 5 méter felett lenne kötelező.
Házon belül van szerintem a mennyezet.
Ha meszelve van akkor meg spaklival átkaparod.
Utána nem árt egy pormegkötő.
Felvinni meg raksz egy olyant mint a dobókockán az 5-ős
Aztán felnyomod megütögeted egy kicsit léccel hogy szintbe legyen a többivel.
Ahogy utolsó írja, ha van meszelve. akkor kapargasd meg,aztán a dobókocka ötös alakzatban teszel kb 10-centi átmérőjű pogácsákat, és felnyomod, majd ha szépre akarod, akkor hosszabb deszkával "felütögeted"... én is így csináltam...
egy kőműves nekiállt úgy hogy telibe kente a hungarocell lapokat, és sorra potyogtak le a plafonról, el is küldtem, és a pogácsák már lassan 8 éve tartják tökéletesen...
Ja és felesleges megvenni a hozzá való ragasztót, vegyél sima csemperagasztót, olcsóbb, és igazából ugyanaz... :)
Ilyent: Köszönöm a részletes magyarázatot és az extra segítséget.
Az utolsó válaszoló: Köszönöm a részletes magyarázatot, hogyha...
1) nem 5 hanem 10 cm-es hungarocellt rakok fel,
2) dübelezés nélkül,
3) menyezetre, nem falakra
...így is megfogja fogni a <b>csemperagasztó</b> a hungarocell táblákat?
Persze!
De a saját ragasztója sem vészes.
google ezt dobta ki [link] 1440ft
De általában 2000ft környékén biztosan kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!